Nokia Lumia 610 – uočene prve nekompatibilne aplikacije na WP Marketplaceu

Fotografija članka: Nokia Lumia 610 – uočene prve nekompatibilne aplikacije na WP Marketplaceu

Umjesto Qualcomm Snapdragon S2, tu je MSM7227A procesor. Procesorska jezgra u kombinaciji GPU Adreno 200 ima sat brzine od 800MHz. Kapacitet memorije je 256 MB.  Kao što pisali smo ranije, Microsoft je najavio  da Lumia 610 i slični modeli ne podržavaju snimanje videa u HD kvaliteti, automatsko učitavanje fotografija na SkyDrive, da imaju ograničen multitasking i sl. Tako da u ovom dijelu nema iznenađenja. Ali, osim najavljenih ograničenja vezanih uz Windows Mobile 7.5 OS-u, iz ankete Nokia fan stranice – , vidljivo je da 1.6 % aplikacija na WP Marketplaceu, od 10.000 najboljih, nije kompatibilno s uređajem.  Između njih su Skype i Angry Birds aplikacija koja troši doista puno RAM-a. Lumia 610 ima samo 256 MB.

Microsoft je najavio da će pokušati izvršiti pritisak na autore programa da smanje memorijske zahtjeve aplikacija, ali izgleda da im to za sada nije uspjelo. Možda se bez Skypea može, ali bez Angry Birdsa – teško ;) ukoliko o to gledamo sa strane ciljane skupine korisnika. Vjerujemo da će vremenski stvari se popraviti. Uostalom, bolje da sustav radi dobro i  aplikacije da ne usporavaju uređaj,  nego da dolazi do nestabilnosti. Jednostavno sadašnji ili budući korisnici Nokia Lumie 610 moraju biti svjesni ograničenja za određene aplikacije (uvjetovana cijenom), ali biti zadovoljni da imaju dobro optimizirani smart telefon.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.