Nokia Lumia 520 i u našem ekskluzivnom video prilogu s WinDays13 konferencije

Fotografija članka: Nokia Lumia 520 i u našem ekskluzivnom video prilogu s WinDays13 konferencije

Bili smo čest gost u “Pametnoj kući” na Microsoft WinDays13 konferenciji gdje smo zabilježili i nekoliko zanimljivih video priloga. Prvi u Hrvatskoj donosimo i priču o Nokiji Lumiji 520.

Oglas

Kao jedan od vodećih tehnoloških i poslovnih ICT web portala u Hrvatskoj imali smo privilegiju sudjelovati po 13. puta na na kojoj smo zabilježili brojne zanimljive priloge. Za one uvijek gladne novih mobilnih uređaja, pronašli smo i novi Nokia Lumia 520 smartphone, koji je svoju hrvatsku premijeru doživio upravo na WinDaysima. Prvi u Hrvatskoj, ekskluzivno za naše čitatelje, donosimo detalje, fotografije i video prilog o ovom smartphoneu. Nije to sve, kako vam uvijek pružamo više, tako ćemo predstaviti i još neke zanimljive Nokijine proizvode.

Naime, Nokia je u suradnji s Mobis Electronicsom uz Lumiju 520 predstavila i još nekoliko zanimljivih modela kao što su Lumia 62, Lumia 820 i Lumia 920. Vidjeli smo i bežični punjač (kojeg smo već ranije ), te pregršt drugig Nokijinih gadgeta i dodatne opreme. Sve to možete vidjeti u video prilogu koji slijedi.

Spomenimo kako je Nokia Lumia 520 najjeftiniji kompanijin Windows Phone uređaj s IPS LCD kapacitivnim ekranom veličine 4 inča i rezolucije 480×800 točaka, te s iznimno osjetljivim zaslonom na dodir koji funkcionira kroz rukavice. Radi na 2-jezgrenom Snapdragon S4 procesoru na 1 GHz, dok se za grafiku brine Adreno 305 čip. Ima 512 MB RAM-a, kameru od 5MP sa stražnje strane, 8 GB interne memorije proširivo do 64 GB. Lumia 520 nije “unibody” smartphone, što znači da bez problema možete pristupiti bateriji i utorima za memorijsku i SIM karticu. Po dimenzijama je tanja je i lakša od modela Lumia 620 i Lumia 820.

Svidjela nam se i besplatna navigacijska podrška neovisno o vrsti prometa koja vam je potrebna, a tu je i Live Tiles koji predstavlja organizaciju početnog zaslona po takozvanim “pločicama” koje se same ažuriraju te uvijek pokazuju samo aktualni i novi sadržaj (slično kao u Windows 8 OS-u). Naravno, možete ih prilagoditi svojim potrebama (personalizacija).

Već smo ranije pisali kako je već u prodaji u svijetu od ovog mjeseca, a u Hrvatskoj će se pojaviti tijekom svibnja po cijeni od oko 1.600 kuna.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.