Nokia Lumia 1020 Windows Phone službeno predstavljena s kamerom od 41 megapiksela

Fotografija članka: Nokia Lumia 1020 Windows Phone službeno predstavljena s kamerom od 41 megapiksela

Nakon upravo održanog eventa u New Yorku sada je sve postalo i službeno – Nokia Lumia 1020 zaista postoji i ima praktički sve one karakteristike koje su i neslužbeno “procurile”.

Oglas

Nova Nokia Lumia 1020 je u prvom redu namijenjena onima koji vole savršenu fotografiju i video. Nije teško zaključiti kako će je više kupovati mladi, oni koji vole partyjati (odlično radi u slabom osvjetljenju), te svi oni koji ne žele kupovati posebno digitalni fotoaparat.

Svoje vrhunske multimedijske karakteristike može zahvaliti kameri od 41 megapiksel s PureView tehnologijom, nešto slično kao što imaju modeli Lumia 925 i Lumia 928. Ekran je 4,5 inčni AMOLED, ima 2GB RAM-a, te ima 32GB prostora za pohranu podataka. Nokia je s prednje strane ugradila širokokutne leće u kameru, tako da je ta multimedijska slika potpuno zaokružena.

Kada smo već spomenuli PureView na Nokia Lumia 1020 smartphoneu, recimo kako ima ugrađenu i prilično jaku i kvalitetnu Xenon bljeskalicu, F/2.2 leće, a u paketu dolazi i nova Pro Camera aplikacija s optičkom stabilizacijom slike. Aplikacija odrađuje i balans, fokusiranje i sve onde druge sitnice koje inače podešavate na digitalcima, a kako bi slika bila što čišća. Sve u svemu, aplikacija je pravi biser koja u stvari.

Spomenimo i kako će kao i sve druge Lumije raditi na Windows Phone operativnom sustavu, a u Americi će se prodavati po 300-tinjak dolara, što je vrlo privlačna cijena. Kada i po kojoj će cijeni doći u Hrvatsku, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.