Nokia Lumia 1020 – pet stvari koje možda niste znali

Fotografija članka: Nokia Lumia 1020 –  pet stvari koje možda niste znali

S tehničke strane (barem na papiru), Nokia Lumia 1020 ostavlja dojam mnogim atraktivnim ili pomalo inovativnim značajkama. Donosimo pet  stvari vezanih uz Nokia Lumia 1020, koje možda niste znali,  a mogle bi vas zanimati.

Oglas

1. Na Nokia Lumia 1020 mrežnoj stranici je objavljeno  da model ima ugrađen barometar, uređaj za mjerenje atmosferskog tlaka. Trenutno samo Samsung Galaxy S4 i Samsung Nexus imaju istu funkcionalnost.

2. Glavna komponenta Lumia 1020 modela smartphonea je ručka za kameru ili popularniji grip. Na njemu se nalazi sa strane dvo stupanjski okidač, otvor za montažu tronošca, a  u unutrašnjosti je 1020 mA baterija. To je dodatna baterija fotoaparata. Sjajno.

3. Lumia 1020 ima Corning Gorilla Glass treće generacije.

4. Kamera ima ugrađeno jednostavno virtualno operativno rješenje za postavljanje parametara fotografije. Postavite li neki od njih previsoko ili prenisko, u tom parametru pojavljuju se oko ikone žute linije. Na primjer, kada na dnevnom svjetlu postavite ISO na 4000, pojavit će vam se žute linije i upozoriti da ste pretjerali.

5. Lumia 1020, ima ugrađene Qualcomm Snapdragon S4 čip koji može podržati samo do 20 MP kameru, ali Nokia da bi postigla rezoluciju od 41 MP, ponovno su napisali cijeli stog slike (stack imaging) za S4 Plus i dodali gigabajt RAM-a. Tako Nokia Lumia 1020 ima mogućnosti za rukovanje većim slikama nego što je to tehnički moguće.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.