Nokia je ovaj tjedan provela dvije akvizicije

Fotografija članka: Nokia je ovaj tjedan provela dvije akvizicije

U posljednjih tjedan dana Nokia je objavila dvije akvizicije: Prva je kupnja tvrtke SAC Wireless koja se bavi instaliranjem bežične mrežne opreme i nudi rješenja za upravljanje razvojem baznih stranica, a druga je spajanje s izraelskom tvrtkom Nice Systems Ltd.

Oglas

Američka tvrtka  ima 450 zaposlenih, a s američkim mobilnim operaterima imaju kooperativni odnos. Stjecanje će biti dovršeno u trećem kvartalu ove godine. Prema Nokiji, akvizicija će im pomoći povećati prihode kroz izgradnju mobilne mrežne izgradnje i nadopuniti vlastite in-house mogućnosti da samostalno obavljaju usluge za operatere s kojima će imati sklopljen ugovor. Izraelska tvrtka Nice Systems Ltd je specijalizirana za rješenja koja doprinose poboljšanju procesa poslovanja i jačaju sigurnost kroz korištenje audio, video i podatkovnih digitalnih programa za snimanje. Njihova rješenja koristi 25.000 tvrtki u više od 150 zemalja. Nokia Networks je od njih kupila 3-D geolokacijsko softversko rješenje koje će im omogućiti bolje planiranje i optimizaciju mobilnih širokopojasnih mreže mreža bez obzira koja se mrežna oprema koristi. Nokia osim što dobiva pristup alatima, dobiva i tehničku stručnost te pravo rada na daljnjem razvoju. Zato Nokia Networks namjerava izgraditi centar u Izraelu, gdje bi se razvijao njihov budući portfelj oko 3-D modeliranja i povećavala automatizacija u uslugama.

Nokia je ovaj tjedan provela dvije akvizicije 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.