Nokia i Zeiss ponovno se udružuju za bolje kamere na mobitelima

Fotografija članka: Nokia i Zeiss ponovno se udružuju za bolje kamere na mobitelima

HMD Global je finska tvrtka koja drži prava za proizvodnju Nokia pametnih telefona, a sada obnavljaju staro partnerstvo sa Carl Zeissom.

Oglas

Nokijini su telefoni godinama koristili Zeiss optiku što je bila i jedna od glavnih prodajnih točaka popularne Nokije N95 prije 10 godina. HMD sada vraća Zeiss brend na Nokije kako bi ponudili bolje kamere svojim fanovima.

Nema još službenih informacija kada će se pojaviti prva Nokia sa Zeiss objektivom i Nokije koje je do sada HMD lansirao bile su tek srednjeg ranga, no obećali su nam flagship u budućnosti.

Potpuno je jasno da svaki flagship kojega Nokia predstavi mora imati Zeiss optiku, ali to i dalje ne znači da će fotografije biti bolje od onih na kamera na već postojećim flagship telefonima konkurencije. Po Zeissu se posebno proslavila Ipak za prednost tog uređaja nad konkurencijom, vjerojatno je bio presudan Nokijin logaritam za obradu više nego li sama optika, a Nokijini najbolji inženjeri otišli su iz firme još nakon .

HMD će se morati dokazati sa svojom premium ponudom i Zeiss imenom kako se ne bi utopili u moru prosječnih uređaja sa istim značajkama i još jednom naljepnicom na poleđini.

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.