Nokia Here – nova platforma za zemljovide proširuje uslugu izvan Windows Phone platformi

Fotografija članka: Nokia Here – nova platforma za zemljovide proširuje uslugu izvan Windows Phone platformi

Nokia je predstavila HERE, sljedeću fazu usluga mapiranja koja uključuje cloud uslugu,  poboljšava postojeće navigacijske usluge ali i mogućnost  rade na različitim uređajima i operativnim sustavima.

Oglas

Novi servis za mapiranje će se izvoditi na bilo kojim Windows-temeljenim PC uređajima u pregledniku Internet Explorer, Firefox ili Chrome, na Macu u Safariju, Firefoxu ili Chromeu. Na mobilnim uređajima, servis radi u pregledniku iOS 4 + i Android 2.2 +. Aplikacija namijenjena iOS korisnicima je već poslana Appleu i samo čeka na odobrenje. Uključuje pristup turn-by-turn navigaciji.


Referentna aplikaciju za Android trebala bi biti predstavljena početkom 2013. Tvrtka će također ponuditi SDK za Android programere, dopuštajući im da integriraju u svoje aplikacije uslugu.Također je vrijedno napomenuti da je Nokia najavila sporazum i usku suradnju s Mozillom, čija mobilna platforme Firefox OS, debitirati u tržištima u nastajanju u idućoj godini i temeljiti se na HTML 5. Za Nokia Windows Phone je već objavljeno nekoliko lokacijskih temeljenih aplikacija, uključujući Drive navigacijsku aplikaciju. Vjerojatno je da softver namijenjen WP bude sada rebrandiran u HERE. Nova HERE aplikacija za Windows Phone će koristiti do 2.2 GB memorijskog prostora. Ostaje nejasno hoće li iPhone i Android aplikacije koristiti koliko.
Nokia je također predstavila tehnologiju LiveSight, “najtočniju i intuitivnu” uslugu mapiranje proširene stvarnosti. Temelji se na City Lensaplikaciji.Nokia je potpisala i ugovor o kupnji kalifornijske tvrtke Earthmine, koja se bavi 3D-mapiranjem pomoću posebnih vozila pout Googleovih. Tvrtka je već pokrenula svoju uslugu na , gdje se možete prijaviti za korištenje naprednih mogućnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.