Nokia HERE – kompanijin lokacijski servis i brend s vlastitim lokacijskim mapama

Fotografija članka: Nokia HERE – kompanijin lokacijski servis i brend s vlastitim lokacijskim mapama

Nokia  je predstavila HERE, lokacijsku Cloud uslugu koja se temelji na vlastitim mapama, a koja će podržavati više uređaja i operativnih sustava.

Oglas

S novim brendom HERE Nokija želi nadahnuti novu generaciju lokacijskih usluga i uređaja koji su iz dana u dan sve važniji korisnicima.

„Korisnici žele izvrsne mape, a  HERE uslugom možemo ujediniti Nokijine lokacijske usluge i omogućiti korisnicima da još bolje istražuju i otkrivaju svijet oko sebe“, izjavio je Nokijin predsjednik uprave, Stephen Elop. Dodaje kako uz pomoć HERE usluge mogu proširiti 20-godišnje iskustvo bavljenja lokacijskim uslugama na nove uređaje i operativne sustave izvan Nokijina svijeta.

Lokacijski servisi „izvan“ Nokije
Kako bi proširila svoje lokacijske usluge, Here mape će doći i na iOS uređaje u obliku HTML5 aplikacije. iOS aplikacija će uključivati turn-by-turn navigaciju i informacije o javnom prijevozu, a iz Nokije poručuju da će uskoro biti dostupna u App Storeu.

Nokija je najavila i strateško partnerstvo s Mozillom, a iduće godine svjetlo dana će ugledati i mobilna verzija HERE mapa za Firefox OS.

Početkom 2013. Nokia će ponuditi poseban SDK koji će Android developerima omogućiti da ovaj servis sa svim segmentima integriraju u svoje aplikacije.

Napredno 3D mapiranje
Kako bi unaprijedila 3D mogućnosti usluge HERE, Nokija je najavila akviziciju kompanije EarthMine koja ima iskustva u 3D mapiranju te proizvodnji hardvera i softvera za mapiranje. Kompanija EarthMine je smještena u gradu Berkleyju u Kaliforniji te će Nokiji pomoći u izradi 3D mapa ulica gradova.

LiveSight (TM) za bolji pogled na stvarni svijet
Nokia je uz predstavljanje Here mapa predstavila i LiveSight uslugu koja je trenutno ekskluzivna za Lumia uređaje putem CityLens aplikacije. LiveSight koristi kompjuterski 3D model gradova s vrlo izrazitom preciznošću prikaza kako bi bolje odredili položaj onoga što nas zanima i vidjeli gdje se točno nalazi. Sve informacije će se prenositi u realnom vremenu na zaslonu vašeg uređaja tako da ćemo primjerice moći pronaći prijatelje na koncertu  ili gdje ste parkirali auto na velikim parkiralištima.

Više informacija potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.