Nokia EOS / Lumia 1020 premijerno za tjedan dana u New Yorku, što novo donosi?

Fotografija članka: Nokia EOS / Lumia 1020 premijerno za tjedan dana u New Yorku, što novo donosi?

Ako redovito pratite naš portal, tada znate kako smo već u nekoliko navrata pisali o novoj Nokiji EOS, a koja će se na tržištu pojaviti najvjerojatnije pod nazivom Nokia Lumia 1020.

Oglas

Za otprilike tjedan dana u New Yorku će se održati svečana premijera ovog zanimljivog smartphonea čija će glavna snaga očito biti odlična kamera. Inače, jedan od razloga zašto se Lumia obitelj smartphonea dobro prodaje upravo je spomenuta kamera koja je odlična na svim modelima (920,820, 720,…) a pogotovo u uvjetima slabe osvijetljenosti.

Mnogi postavljaju pitanje hoće li se nova Lumia 1020 (ili EOS ako hoćete) bolje prodavati od Nokije Lumije 928 koja je postala pravi hit upravo zbog kamere koja odlično snima po mraku – odnosno na partyjima, koncertima i slično, tako da vam pruža nezaboravan doživljaj spremljen u ovu malenu kutijicu.

Već je potvrđeno kako će nova Nokia EOS imati jaku kameru, a koja će raditi u kombinaciji s Nokia Pro Camera aplikacijom koja je posebno razvijena za ovaj model. S aplikacijom ćete moći sva podešavanja odraditi ručno, što je dobro jer tako možete snimiti i bolju fotografiju. Spominje se i senzor od čak 41 megapiksela, naravno sa ztražnje strane.

Nokia EOS ili Nokia Lumia 1020 se već dugo najavljuju, no čini se kako je konačno došao i trenutak premijere. Ako želite uživo gledati tiskovnu konferenciju 11. srpnja, link je .

Nokia Lumia 1020 EOS 02

Nokija će se s ovim modelom uhvatiti u koštac s jakom konkurencijom kao što su (ne)najavljeni modeli Sony i1 Honami i Samsung Galaxy S4 Zoom. Za Sonyjev model se spominje kako će biti predstavljena večeras u Parizu (stražnja kamera s 20/13MP uz Exmor RS senzor, G Lens, Cybershot, dual LED, Xenon bljeskalica, Mobile BIONZ Image obrada slika, kao i izmjenjive leće). Samsung Galaxy S4 Zoom će ponuditi kameru od 16MP s 10x optičkim povećanjem (zoom) i stabilizacijom slike (Optical Image Stabilization).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.