Nokia D1C smartfon na GeekBenchu – Snapdragon 430 i Android 7.0 Nougat

Fotografija članka: Nokia D1C smartfon na GeekBenchu – Snapdragon 430 i Android 7.0 Nougat

Finska kompanija ponovo kreće u Android smjeru. Najavili su novi Android OS uređaj što je glasina stara nekoliko mjeseci, no priče su se pojačale nakon što se Nokia D1C smartfon pojavio na Geekbenh benchmark testu.

Oglas

Informaciju o postojanju Nokia D1C smartfona potvrdila je i sama Nokia. Također zanimljiva informacija govori kako će tvrtka HMD osnovana u finskom Helsinkiju u svibnju ove godine proizvoditi nove Nokijine pametne telefone. Još je zanimljivije kako je kompanija nastala na “pepelu” Microsoft Mobile, kompanije koja je nastala nakon pomalo misteriozne kupovine Nokijine mobilne divizije od strane Microsofta. HMD ponovo kupuje ono što je ostalo od Microsoft Mobile, a ne sumnjamo kako sama Nokia ima veliki utjecaj na domaću finsku kompaniju. Kako naša narodna kaže – sve se vraća, sve se plaća… :)

Vratimo se mi na našu priču o novom Nokia smartfonu. Kako bi stvar bila bolja, Nokia će u bliskoj budućnosti predstaviti čak tri nova smartfona na Googleovom operativnom sustavu – dva će biti s vrhunskim hardverskim karakteristikama, dok će treći biti pripadnik srednje klase smartfona.

Upravo je takav novi Nokia D1C pametni telefon koji po hardverskim karakteristikama pripadnik srednje klase, barem tako piše na GeekBench testu, na kojem se ovaj uređaj i pojavio. Vidljivo je kako ima Qualcommov Snapdragon 430 (MSM8937) procesor i 3 GB RAM-a. a radit će na novom Android 7.0 Nougat operativnom sustavu.

Ako se Nokia D1C uskoro pojavi u prodaji, bit će to jedan od prvih smartfona koji će utjeloviti novi Nougat OS, među kojima su LG V20 i i Pixel smartfoni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.