Nokia će ipak napraviti tablet s ekranom od 10 inča, koji radi na Windows RT OS-u

Fotografija članka: Nokia će ipak napraviti tablet s ekranom od 10 inča, koji radi na Windows RT OS-u

Najnovija priča koja se vrti oko Nokije i tablet tržišta je upravo ova, a odnosi se na razvoj novog velikog tableta s 10 inčnim ekranom i Windowsima RT kao operativnim sustavom.

Oglas

Neimenovani (ali pouzdani) tajvanski izvor tvrdi kako se Nokija itekako želi ugurati u tržište tablet uređaja i to namjerava napraviti u velikom stilu. Zbog toga ponovo pokreće “Tablet 10” projekt koji bi trebao raditi na Win RT OS-u. Službene informacije se očekuju na Mobile World Congressu 2013 u Barceloni, koji je na rasporedu 25-28. veljače, mišljenja smo kako e CES 2013 (siječanj) prerano za neku čvršću informaciju. Ali, ko zna…

Zašto ova informacija dolazi iz Tajvana nije teško zaključiti, jer će se novo Nokijin tablet upravo i proizvoditi na tajvanskom otoku. Ako je ova priča točna, na tržištu bi ga trebali ugledati već u prvoj olovici 2013. godine, možda i prije.

Novi bi tablet trebao raditi na Qualcomm S4 CPU, a kako saznajemo proizvodit će ga tajvanska kompanija Compal, koja će biti zadužena za kompletnu ODM proizvodnju (Original Design Manufacture). Proizvest će čak 200.000 testnih primjeraka koji će biti finalni proizvodi i koji će biti poslani na tržište. Ako se pokažu dobri, odnosno ako tržište reagira pozitivno, krenut će u masovniju proizvodnju.

Zašto je uopće Nokia ranije odustala od svod tableta? Nije to teško zaključiti. Naime, problem je nastao kada je Microsoft  najavio svoj novi Surface Tablet s kojim je očito želio “eksperimentirati” na tržištu, u Nokiji kao Microsoftovom partneru su odlučili odustati od razvoja novog tableta, a više su se koncentrirali na proizvodnju smartphonea, gdje Microsoft nema svog “predstavnika”. No, ohrabreni vjerojatno slabom prodajom Surface Tableta, u Nokiji smatraju kako to mogu napraviti bolje. Tako je ponovno i pokrenut ovaj projekt.

Na nama je da pričekamo početak 2013. godine, kada će se pojaviti konkretniji podaci o novom Nokijinom 10 inčnom tabletu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.