Nokia 9 prototip na neslužbenom testiranju

Fotografija članka: Nokia 9 prototip na neslužbenom testiranju

Ako ste fan branda Nokia, ovaj model bi vas mogao zainteresirati jer se radi o najjačem ovogodišnjem modelu koji će Nokia predstaviti. Ekipa sa srodnog portala se dokopala prototipa i malo su ga propustili kroz šake.

Oglas

Model koji im je pao šaka je zatvoren u kućište, doduše, tako da nije moguće proniknuti u točan dizajn i izgled Nokie 9, ali ono što je vidljivo su otvori za razne konektore, pa tako je vidljivo da će imati polako već standardni USB Type-C ali i dobrano nestandardni, standardni utor za slušalice.

Zaslon je 5.3 inča, QHD razlučivosti (po CPU-Z aplikaciji, točno 5,27 inča), a sudeći po njihovim mjerenjima, izmjerena je svjetlina zaslona od 530 nita, vrlo solidna brojka, složit ćete se. Također je podržana značajka “Always On“.

Srce mu je ovogodišnja posvuduša od procesora, Snapdragon 835 (nije da se bunimo), 4 GB radne memorije u paru se 64 GB skladišne. Pokreće ga Android 7.1.1 sa sučeljem vrlo sličnim onim na Pixelu, iako je lagano prerađeno od strane Nokie. Ovo bi moglo značiti da ćemo dobiti skoro čisti Android sa Nokiom 9. Začudno, iako SD 835 podržava Quick Charge 4, punjač koji je došao sa ovom verzijom Nokie je samo verzija 3.0.

Stražnja kamere je zapravo dvostruka, navodno su obje od 13 MP, dok se odmah ispod kamera nalazi dual LED flash i, čini se, leća laserskog autofokusa. Fotke koje je ekipa okinula ih izgleda nisu oduševile ali valja imati na umu da je ovo ipak prototip i bit će još dorađivan i ugađan.

S obzirom na najavljenu cijenu od oko 750 €, Nokijini razvojni inženjeri imaju još jako puno posla pred sobom. Podsjećamo, očekivani datum izlaska je 3. kvartal ove godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.