Nokia 9 na Geekbenchu pod kodnim nazivom Avatar

Fotografija članka: Nokia 9 na Geekbenchu pod kodnim nazivom Avatar

Nadolazeći se Nokia 9 flagship smartfon nedavno pojavio na FCC certifikaciji gdje je nosio broj modela TA-1005, dok je kodni naziv bio Avatar.

Oglas

Isti se kodni naziv Avatar pojavio na poznatoj benchmark stranici Geekbench, pa zahvaljujući FCC certifikaciji i Geekbench-u raspolažemo nekim informacijama o specifikacijama nadolazećeg Nokia 9 smartfona.

FCC je otkrio kako će Nokia 9 raditi na Qualcomm Snapdragon 835 procesoru koji će doći u kombinaciji sa izdašnih 6 GB radne memorije. Naravno, samo je po sebi za očekivati kako će Nokia 9 doći sa najnovijim Android 8.0 Oreo operativnim sustavom, a to su potvrdili i ovi izvori.

Geekbench nam otkriva kako je Nokia 9 u single-core testu postigla rezultat od 1.910 bodova, dok je taj rezultat kod multi-core testiranja stao na broju 6.796. Šuška se kako će Nokia 9 biti službeno predstavljena 19. siječnja slijedeće godine, a postoje i informacije kako će uz nju kompanija HMD Global predstaviti i Nokia 8 (2018) model.

Priča se i o verziji ovog pametnog telefona sa 8 GB RAM-a, a i o ekranu QHD rezolucije te Carl Zeiss kamerama. Navodno će ovo biti prvi pravi flagship kompanije čiji je Nokia brend sinonim kvalitete i samih početaka smartfon industrije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.