Nokia 9 ipak neće doći sa 4 GB RAM-a, već samo sa 6 GB i 8 GB?

Fotografija članka: Nokia 9 ipak neće doći sa 4 GB RAM-a, već samo sa 6 GB i 8 GB?

Još uvijek nije poznato kada će kompanija HMD Global koja stoji iza nadolazeće Nokie 9 odlučiti da je vrijeme za njezinu službenu premijeru, a kako se čini jedan od razloga je i to što još uvijek postoje neke neriješene stvari vezane uz ovaj pametni telefon.

Oglas

Nedavno smo vam pisali kako se Nokia 9 pod kodnim nazivom Nokia TA-1004 našla na AnTuTu benchmarku sa najnovijim Android 7.1.1 Nougat operativnim sustavom te sa Qualcomm-ovim flagship Snapdragon 835 procesorom i Adreno 540 grafikom. Za potrebe fotografiranja korisnicima će na raspolaganju biti 13 MP stražnja te 13 MP prednja selfie kamera. Iako nije spomenuta veličina ekrana, iz prijašnjih smo izvora mogli vidjeti da će Nokia 9 raspolagati 5.3-inčnim ekranom koji će, kako i AnTuTu potvrđuje, biti QHD rezolucije (554ppi).

Stražnja će kamera navodno doći sa dvostrukim senzorom, a po pitanju memorije Nokiu 9 smo mogli vidjeti u varijanti sa 4, 6 ili pak 8 GB radne memorije. No, to će se kako se čini promijeniti. Nokia 9 je bila na FCC certfikaciji, a prema šuškanjima komisija za certifikaciju je dobila pismo kompanije HMD Global koja je tražila da se dozvole dobivene za model pod kodnim nazivom TA-1004 prebace na model sa kodnim nazivom TA-T1012.

Pretpostavlja se kako je HMD Global odlučio ukinuti varijantu Nokia 9 flagshipa sa 4 GB RAM-a te se koncentrirati na prodaju modela sa 6 GB, a vjerojatno i sa 8 GB radne memorije. Naravno, sve su ovo za sada nepotvrđene informacije koje treba uzeti sa određenom dozom zadrške, no svakako se veselimo službenoj premijeri ovog flagshipa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.