Nokia 9 Edge koncept dolazi s impresivnim all-screen ekranom i IR projektorom?

Fotografija članka: Nokia 9 Edge koncept dolazi s impresivnim all-screen ekranom i IR projektorom?

Od kada je HMD Global Nokia 7 predstavila svoj pametni telefon više srednje klase, već od onda su krenule glasine o novom top smartfonu, modelu Nokia 9 Edge. Kažu kako će biti sam vrh vrhova, a imat će i infracrveni projektor.

Oglas

Ljubitelji Nokije s veseljem su dočekali ovu informaciju, a ako je vjerovati informacijama koje ćete saznati u nastavku, kao i zanimljivom konceptnom videu nova bi Nokia 9 Edge trebala biti vrlo zanimljiva. Neki izvori čak navode kako bi se devetka mogla pojaviti u prodaji do kraja ove godine, iako se većina slaže kako se to neće dogoditi prije Mobile World Congressa (MWC 2018) u Barceloni, a koji je na rasporedu krajem iduće veljače.

Ono s čim se za sada možemo nahraniti su glasine i renderi, kao i za sada nepotvrđene tehničke karakteristike novog Nokia 9 Edge pametnog telefona. Prema onome što vidimo mogli bismo reći kako se radi o ljepšoj inačici Galaxy Note 8 modela.

Ekran gotovo zauzima cijelu prednju površinu u takozvanom “full-screen” dizajnu, a navodno će imati 5,5 inča, zaobljene rubove i bit će vrlo tanak. Sa stražnje ćete strane vidjeti dvostruku kameru od 16 MP, jedna iznad druge, a ispod njih je dvotonska LED bljeskalica. Sprijeda vas očekuje selfie kamera od 8 MP.

Ono što nas je najviše zaintrigiralo je ono što se nalazi ispod LED bljeskalice. Nova Nokia 9 Edge će navodno imati infracrveni projektor, a koji će moći prikazivati sve ono što se nalazi na ekranu vašeg smartfona, ali naravno uvećano. Ispod projektora nalazi se izduženi čitač otiska prsta koji djeluje puno uvjerljivije i preciznije nego oni okruglasti ili četvrtasti jer pokriva veću površinu prsta. Isto tako, krije i poseban senzor koji će vam otkriti kakvo je vaše zdravlje.

Za sada nema informacija na kojem će procesoru raditi, no za očekivati je kako će Nokia 9 Edge raditi na najjačem procesoru koji će u tom trenutku postojati na tržištu. Za očekivati je kako će doći u dvije inačice – s 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, te 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ono što je sigurno je kako će HMD Global pripremiti nešto posebno, a što će se pojaviti u elegantnom kućištu Nokia 9 Edge smartfona, a koji će se po mnogim karakteristikama temeljiti na Nokiji 8. Zato i mi nekako vjerujemo kako se devetka neće pojaviti u prodaji prije ožujka 2018. godine jer bi to moglo negativno utjecati na prodaju osmice.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.