Nokia 8 (TA-1012) procurila s dvostrukom Carl Zeiss stražnjom kamerom

Fotografija članka: Nokia 8 (TA-1012) procurila s dvostrukom Carl Zeiss stražnjom kamerom

Renderiranu sliku koju ćete puno bolje vidjeti u nastavku navodno prikazuje kako će izgledati nova Nokia 8 (oznake TA-1012). Naravno, najzanimljiviji dio je dvostruka stražnja kamera koja bi trebala biti vrlo moćna.

Oglas

Nokia 8 renderirani uređaj je plave boje koja lagano vuče na ljubičastu, što nam se čini vrlo elegantno. Dvostruka stražnja kamera ima senzore smještene jedan ispod drugog, a vidljiva je i dvotonska LED bljeskalica, kao i oznaka Zeiss koja nam svakako puno govori jer su Nokia (HMD Global) i Zeiss nedavno obnovili suradnju o čemu semo detaljno .

Ona crna točka između kamera i LED bljeskalice je navodno je čitač otkucaja srca, nešto što je već viđeno na drugim smartfonima, ali je dobro znati kako će i Nokia 8 imati taj dodatak. Na gornjem rubu se nalazi standardni 3,5 milimetarski ulaz, očito nisu željeli eksperimentirati s drugim ulazima.

Sprijeda vidimo fizičku Home tipku koja vjerojatno krije i čitač otiska prsta, a vidimo i kapacitivne Android tipke. Zanimljivo je i kako se na ekranu nalazi ikona za čitač otiska prsta, možda je on skriven i u ekranu, tko zna. Ako su to uspjeli ugraditi u ekran onda će biti prvi koji su to kvalitetno implementirali jer to do sada nije pošlo za rukom velikim igračima kao što su Samsung i drugi.

Čini se kako će kompaniji HMD Global trebati vremena u ispravljanju katastrofalne greške koju je napravio Microsoft. Ovo će biti top smartfon koji bi trebao raditi na Qualcommovom Snapdragon 835 procesoru, 6 GB RAM-a i radit će na novom Android 7.1.1 Nougat operativnom sustavu. Očekujemo i 5,3 inčni QHD ekran. Ono što nismo spomenuli je kako stražnja dvostruka kamera ima leće od 13 MP.

Ono što je također zanimljivo je oznaka TA-1012 koja se već pojavljivala online, a koja se vezala uz model Nokia 9. Što je tu točno saznat ćemo vrlo brzo jer se premijera Nokije 8 očekuje krajem mjeseca, točnije 31. srpnja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.