Nokia 8 će imati premijeru sredinom kolovoza; objavljen datum

Fotografija članka: Nokia 8 će imati premijeru sredinom kolovoza; objavljen datum

Nekadašnji div industrije mobilnih telefona vjerojatno nikada neće vratiti staru slavu, ali prema onome što je kompanija pokazala sa svojim novim Android smartfonima, nekako sumnjamo da će uspjeh izostati.

Oglas

Nokia je navodno počela slati pozivnice za događanje koje će se održati 16. kolovoza, a na kojem će biti službeno predstavljen Nokia 8 pametni telefon. Ovo će biti prvi flagship smartfon ove kompanije nakon čak tri godine, a ujedno i prvi high-end uređaj ove švedske kompanije baziran na Android operativnom sustavu. Osim toga Nokia 8 će biti i prvi kompanijin smartfon sa dvostrukom stražnjom kamerom. Dvostruka stražnja kamera će biti izrađena u suradnji sa novim-starim Nokijinim partnerom Zeissom, te će biti opremljena sa dva 13 MP senzora.

Prema za sada još neslužbenim informacijama Nokia 8 će donijeti high-end hardverske specifikacije koje uključuju ekran dijagonale 5.3 inča sa rezolucijom 1.440 x 2.560 piksela te Qualcomm Snapdragon 835 procesor u kombinaciji sa 6 GB radne memorije.

Nokia 8 će kupcima biti ponuđena u bojama čiji su službeni nazivi Blue, Steel i Gold/Blue, a prema posljednjim informacijama ovaj će se smartfon pojaviti i u zanimljivoj Gold-Copper varijanti. Kako izgleda u navedenoj boji možete pogledati .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.