Nokia 8 će biti jedan od najpovoljnijih flagship smartfona u Europi?

Fotografija članka: Nokia 8 će biti jedan od najpovoljnijih flagship smartfona u Europi?

Čini se kako kompanija HMD Global namjerava svoj prvi flagship smartfon nakon čak tri godine plasirati među sam vrh trenutne high-end ponude u Europi.

Oglas

Dijeli nas otprilike dva tjedna od službene premijere kompanijinog Nokia 8 flagshipa. Premijera će se održati 16. kolovoza, a ovaj prvi kompanijin high-end uređaj koji je baziran na Android operativnom sustavu donijet će značajke kao što je dvostruka 13 MP stražnja kamera, ekran dijagonale 5.3 inča sa rezolucijom 1.440 x 2.560 piksela te Qualcomm Snapdragon 835 procesor u kombinaciji sa 6 GB radne memorije.

Šuška se kako kompanija HMD Global namjerava Nokia 8 flagship ponuditi na tržištu po cijeni znatno nižoj od ostalih high-end uređaja kao što su Samsung Galaxy S8, LG G6 ili pak HTC U11. Prvi izvještaji koji kruže Internetom govore o europskoj cijeni Nokia 8 flagshipa nešto nižoj od 600 Eura, dok bi se u Americi ovaj smartfon prodavao za nekih 600-tinjak američkih dolara.

Međutim, pojavile su se i neke cijene koje su značajno niže u odnosu na 600-tinjak Eura. Naime, Vodafone u Rumunjskoj je crnu verziju Nokia 8 flagshipa izlistao na svojim stranicama sa cijenom od 517,42 Eura, što je moramo priznati mnogo manje od prvo spomenutih 600-tinjak Eura.

Hoće li se Nokia 8 u Europi zaista prodavati po cijeni od 520 Eura?

Mi se kao korisnici nadamo da hoće, jer dobra konkurencija na tržištu smartfona daje priliku da se zaista odlični high-end uređaji nabave po sve nižim cijenama. Kako raste konkurencija, cijene polako padaju, barem u nekim slučajevima, i to je ono čemu se mi korisnici uvijek veselimo.

Vjerujemo da bi ova cijena mogla biti stvarna s obzirom da će Nokia brendu trebati još mnogo dobrih, ako ne i odličnih ponuda kako bi se ponovno našao u samom vrhu smartfon elite.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.