Nokia 2: ekstra povoljni smartfon otkriven na Geekbenchu?

Fotografija članka: Nokia 2: ekstra povoljni smartfon otkriven na Geekbenchu?

Nepobitna je činjenica kako se kompanija HMD Global koja stoji iza Nokia brenda svim snagama trudi povratiti staru slavu ovoj liniji proizvoda.

Oglas

Tako su do sada službenu premijeru imala ili će imati četiri pametna telefona Nokia brenda. To su Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8. Pitate se kako točno funkcionira ovo dodavanje brojeva nazivima Nokia uređaja? Iako nitko ne može to reći sa stopostotnom sigurnošću, ali do sada se samo jedna stvar pokazala dosljednom, a to je činjenica da što je veći broj, to uređaj krase bolje specifikacije. Dakle, manji broj je jednak nižoj klasi uređaja, dok je veći broj jednak višoj klasi uređaja.

Čini se kako će sa nadolazećim high-end Nokia 8 pametnim telefonom biti predstavljen još jedan uređaj ovog brenda. Moguće je da će kompanija predstaviti uređaj entry-level klase koji će biti orijentiran na korisnike koji vole povoljne pametne telefone. Ovaj se misteriozni uređaj pojavio na Geekbench stranici pod kodnim nazivom Unknown Heart. Kompanija HMD je koristila Heart naziv za svoje prethodne uređaje, tako da je sve ovo dovelo do spekulacija kako bi se ovdje moglo raditi o potencijalnom Nokia 2 entry-level smartfonu.

Naime, na listi se spominje četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 212 procesor koji radi na taktu od 1.27 GHz te je uparen sa skromnim gigabajtom radne memorije. Ništa specijalno ni vrijedno neke prevelike pažnje, osim činjenice da bi se ovaj smartfon mogao osobito svidjeti onim korisnicima kojima značajke uređaja nisu presudne, već njegova povoljna cijena. Ukoliko je ovdje zaista riječ o Nokia 2 modelu tada gledamo u ekstremno povoljan smartfon koji bi mogao koštati i manje od stotinjak dolara, pogotovo ako uzmemo u obzir kako je Nokia 3 sa četverojezgrenim MediaTek 6737 procesorom i 2 GB RAM-a koštala oko 160 američkih dolara.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.