Nokia 2 će se prodavati za samo 99$?

Fotografija članka: Nokia 2 će se prodavati za samo 99$?

Američki izvori navode kako će se najjeftinija Nokia 2 koju će HMD Global izbaciti tijekom mjeseca na tržište imati cijenu koja je manja od sto dolara?

Oglas

Već smo ranije pisali kako se Nokia 2 još u srpnju pojavila na Geekbenchu, o čemu smo , no od tada joj je nekako nestao trag, sve se prebacilo na veće i jače modele, pogotovo na Nokiju 8. Nova bi mini-Nokia trebala imati najmanju cijenu, ali isto tako će imati i najslabiju hardversku konfiguraciju.

Velika se prašina podigla početkom godine kada je Nokia počela izbacivati svoje prve Android pametne telefone nakon pet godina pauze. Radilo se prvo o Nokiji 6, a zatim Nokiji 3, 4 i 5. I sami smo testirali Nokiju 3 čiju recenziju možete , a moramo priznati kako smo malo razočarani, očekivali smo više. Isto vrijedi i za “četvorku” i “peticu”, recenzije će izaći ovih dana. Najviše smo očekivali od kamera koje ipak nisu tako dobre kao što smo očekivali. Valjda su nas razmazile one prijašnje Nokije koje su bile pojam za kameru, nove to baš i nisu. Očito se kompanija “čuva” za Nokiju 8, od koje se očekuje najviše.

Što se tiče hardverske konfiguracije, Nokia 2 će biti Dual SIM, ima jaču bateriju od čak 4000 mAh, a radi na relativno slabašnom Snapdragon 212 procesoru, uz 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Možete je pronaći već i na našoj Usporedilici.

Nokia 2 - osnovne značajke

– EKRAN: 5 inča, IPS, 720 x 1280 točaka
– PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 212 MSM8909 v2, 4 jezgre, 1.26 GHz
– RADNA MEMORIJA: 1 GB
– INTERNA MEMORIJA: 8 GB
– PREDNJA KAMERA: 5 MP
– STRAŽNJA KAMERA: 8 MP
– OPERATIVNI SUSTAV: Android 7.1.1 Nougat Android 8.0 Oreo Android 8.1 Oreo
– BATERIJA: 4100 mAh
– DIMENZIJE, TEŽINA: 71.3 x 143.5 x 9.3 mm, g

Kako saznajemo, Nokia 2 će se na američkom tržištu prodavati po 99$. U Europi će sigurno biti skuplja, ako ne više onda za razliku u valuti (dolar-euro).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.