Nokia 10: Procurile nove specifikacije ovog flagshipa

Fotografija članka: Nokia 10: Procurile nove specifikacije ovog flagshipa

Nokia 9 još uvijek nije doživjela svoju premijeru, a već sada cure informacije o njenom nasljedniku koji se specifikacijama čini vrlo zanimljiv.

Oglas

Kod Nokie 10 se očekuje 6.2“ AMOLED ekran koji će pokrivati 85% prednje površine i metalno kućište, a izgleda kako Nokia 10 neće imati urez koji se nalazi na Iphoneu X i koji je sve prisutniji kod novih smartfona. Moguće je da će imati Snapdragon 845 procesor, a izgledno je da će imati utor za slušalice 3.5 mm i USB Type-C.

Oko ovog modela se najviše špekulira o kamerama s kojima će doći. Spominje se dvostruka zadnja kamera koja bi trebala imati oba senzora od 16 MP. Zanimljivo je što će zadnje kamere funkcionirati u kombinaciji s rotirajućim objektivom koji će imati 5 leća (Penta-lens setup) kojim je moguć 10x optički zoom i postizanje pet razina otvora. Prednja kamera će također biti dvostruka sa dva senzora od 8 MP s autofokusom i mogućnosti snimanja QHD videa. Na slici se još može vidjeti da se ispod objektiva nalazi i čitač otiska prsta.

Iako ove specifikacije bude veliki interes kod ljubitelja smartfona, bilo bi najbolje pričekati MWC 2018 i premijeru Nokie 9 kako bi vidjeli koliko su one točne i što zapravo možemo očekivati sljedećeg Nokia flagshipa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.