Nogomet smanjio prodaju prijenosnih računala

Racunalo.com foto

Na prvi pogled bilježi se rast prodaje, no zapravo je riječ o padu od oko 30%, jer je u Mikronisu srednja vrijednost rasta prodaje u prvih pet mjeseci ove godine iznosila oko 62%. Ovakav rast prodaje prijenosnih računala u Mikronisu najbolje se može objasniti uskom specijalizacijom za taj segment, kao i  povećanom potražnjom tržišta. 


„Ipak je u lipnju sve bilo u znaku nogometa, što se odrazilo i na preferencije kupaca. Većina ih je kupovala plazma televizore i projektore, zanemarujući ili odgađajući kupnju prijenosnog računala“ – izjavila je Gordana Puhelek, direktorica notebok centra Mikronis. Naglasila je, međutim, kako se u posljednje dvije godine u Hrvatskoj bilježi velika potražnja za prijenosnim računalima. Tako je lani prodano preko 60.000 komada prijenosnih računala, što je skoro dvostruko više od broja prodanih primjeraka prije dvije godine.


“Korisnici se sve više odlučuju na kupovinu prijenosnih računala jer im ona omogućuju mobilnost, a nove tehnologije više funkcija i veću prilagodljivost. Danas je relativno jednostavno izabrati prijenosno računalo prema vlastitim potrebama, pa se sve veća važnost pridaje stručnosti, servisu i dodatnim pogodnostima koje korisnik ostvaruje na prodajnom mjestu”  – komentirala je Gordana Puhelek.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.