NOA H10le i drugi hrvatski pametni telefoni na sajmu IFA 2017 u Berlinu

Fotografija članka: NOA H10le i drugi hrvatski pametni telefoni na sajmu IFA 2017 u Berlinu

Koprivnička tvrtka Hangar 18 predstavit će svoje NOA pametne telefone početkom rujna na sajmu IFA 2017, gdje će ponosno naći NOA H10le, njihov novi top smartfon, ali će najaviti i nove modele s omjerom ekrana 18:9.

Oglas

Za one koji ne znaju, IFA je međunarodni sajam potrošačke elektronike koji se održava u Berlinu od 1924. godine. Na ovom sajmu svoje uređaje predstavljaju najveći svjetski proizvođači pametnih telefona, prijenosnih računala, tableta, televizijskih prijemnika i drugih uređaja koje koristimo u svakodnevnom životu. Ove se godine sajam IFA održava od 1-6. rujna 2017. godine, a prvog dana na gala večeri bit će uručene EISA nagrade, za koju konkurira i hrvatski pametni telefon NOA H10le, koji smo nedavno i sami .

Zanimljiva činjenica iznesena je na IFA Global Press Conference, održanoj u travnju ove godine u Lisabonu, kako je Hrvatska regionalni lider kada je u pitanju rast tržišta potrošačke elektronike, po pitanju vrijednosti isporučenih proizvoda, kao i količini prodanih uređaja. Tako je Hrvatska ispred Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, BiH, Italije pa čak i drugih zemalja iz EU s rastom većim od 15% u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana.

NOA pametni telefoni trenutno zauzimaju treće mjesto na tržištu pametnih telefona u Hrvatskoj s udjelom od 15%, nakon iPhone i Samsunga. Na IFA sajmu, NOA će predstaviti svoj trenutno najbolji model – NOA H10le te najaviti nove uređaje, kako za jesen tako i za iduću godinu, na uređenom prostoru od 30 četvornih metara.

NOA H10le je tanji od svojeg prethodnika, modela H10, i debljina mu sada iznosi samo 7,1 milimetara te ima takozvani „unibody“ dizajn aluminijskog kućišta. Uređaj je opremljen AMOLED zaslonom u Full HD rezoluciji, što u ovom segmentu uređaja predstavlja veliki plus. AMOLED prikazuje punije i prirodne boje od IPS-a, a ujedno i štedi energiju, a korisnicima je na raspolaganju i baterija od 3800 mAh.

Pored vrlo moćnog Helio X27 procesora s 10 jezgri koje kucaju na 2,6 GHz i 4 GB RAM memorije, NOA H10le dolazi s 64 GB prostora za pohranu podataka. To će cijeniti svi koji sa sobom nose svoju glazbenu ili foto kolekciju. Za vrlo kvalitetne fotografije brinu se dvije Sony 13 MP kamere (dvostruka stražnja kamera), a isto toliko megapiksela vas čeka i s prednje strane u selfie kameri. Za sigurnost se brine brz i precizan multifunkcijski čitač otisaka prstiju. Operativni sustav na kojem je uređaj temeljen je Android 7.1.1 Nougat. Masa ovog pametnog telefona je samo 152 grama. Inače, našu vrlo detaljnu recenziju ovog najjačeg hrvatskog smartfona možete pronaći na , a možete ga uspoređivati i u našoj popularnoj .

Osim toga, NOA Element pametni dostupni su za kupnju u svim zemljama Europe kao i šire, upravo preko web trgovine, a osim toga osigurana je besplatna dostava te servis za sve narudžbe iz europskih zemalja. Sama isporuka NOA pametnih telefona vrši se iz Hrvatske. Hrvatski pametni telefon NOA H10le namijenjen je zahtjevnijem krugu kupaca, koji cijene performanse, natprosječnu autonomiju, kvalitetnu fotografiju, a sve to za razumnu cijenu.

NOA konstantno radi na razvoju novih proizvoda, pa tako već sada priprema nove uređaje za jesen kao i za sljedeću godinu. Trenutno su na svjetskom tržištu postavljeni novi trendovi, a ponajviše se to odnosi na veličinu zaslona u omjeru 18:9 kojeg je predstavio Samsung s modelom S8.

Cijela industrija kreće u tome smjeru, pa ćemo kroz godinu dana imati pametne telefone s drugačijom veličinom ekrana. Sukladno tome, razvojni i dizajnerski tim NOA pametnih telefona, prati nove trendove, pa su već sad, nakon Samsunga i LG-a, najavili takve modele daleko ispred konkurencije.

Tako bi se u studenom na tržištu trebala pojaviti NOA sa zaslonom koji prekriva gotovo cijelu površinu uređaja, od ruba do ruba, upravo s omjerom ekrana 18:9. Još zanimljiviji uređaj stiže početkom 2018. godine, kada će na Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti smartfon sa zaslonom koji pokriva skoro cijelu prednju površinu. Budući da se radi o novom flagshipu, bit će pogonjen novim MediaTekovim Helio X35 procesorom, koji će raditi u 10 nm tehnologiji. Uređaj će imati 8 GB RAM memorije, 128 GB interne memorije, 5.000 mAh bateriju i čak četiri kamere (dvije sprijeda i dvije straga).

NOA želi biti lider u B segmentu pametnih telefona, ne samo po dizajnu, karakteristikama i funkcionalnosti samih uređaja, već i po dodatnim vrijednostima koje dobivaju kupci. Prvi na svijetu smo predstavili pametni telefon s 10 jezgri, a dvostruku stražnju kameru smo imali odmah nakon iPhone-a. Osmislili smo Premium Care – NOA Element jamstvo od 2 godine za sve modele iz naše Element serije. Ovo jamstvo pokriva doslovno sve, od loma, pada, oštećenja izazvanih tekućinom, krađe i sve ostale nezgode koje možete zamisliti. Već smo najavili novu N seriju, uređaje koji će imati omjer ekrana 18:9, kao i novi flagship za iduću godinu sa čak 4 kamere. Naš razvojni tim trenutno najviše radi na softveru jer želimo korisnicima naših uređaja omogućiti mnoštvo novih osobina poput video stabilizacije i DTS zvuka. Razvijamo i NOA korisničko sučelje (User Interface) koje će biti ugodno, zanimljivo, funkcionalno, ali i nenametljivo krajnjem korisniku. Samim time, NOA postavlja nove trendove u B segmentu pametnih telefona.
– Mario Kralj, vlasnik i direktor tvrtke Hangar 18
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.