No-logram je nova vrsta holograma

Fotografija članka: No-logram je nova vrsta holograma

Za ovu spektakularnu video projekciju koja izgleda kao da lebdi u zraku nisu potrebne posebne naočale ili površina za projekciju.

Oglas

No-logram hologrami se projiciraju u 2D, ali mijenjaju perspektivu ovisno o položaju promatrača, a izgledaju poput tehnologije iz Ratova zvijezda.

Francuski umjetnik Joanie Lemercier iskoristio je iluziju da bi 2D slike ljudskom mozgu prikazao kao trodimenzionalne pomoću promjene perspektive ovisno o poziciji. Kaže da je odmalena bio opsjednut projekcijama u zraku još od prvih Ratova zvijezda. Ovaj sustav je revolucionaran jer umjesto da prati kameru, prati promatrača i ne projicira na zid ili platno već je slika “u zraku”. Iz ovog razloga nisu potrebne posebne naočale za AR ili VR ili pak nekakav ekran.

Sustav praćenjem promatrača (senzor dubine i analiza fotografije) lagano iskrivljuje sliku kako bi simulirao njegovu perspektivu kao što možete vidjeti na videu te tako omogućuje interakciju između projekcije i publike. Sustav se zove No-logram.

Pomoću algoritma za volumetrijske projekte Lemercier ispituje prirodu stvarnosti prikazivanjem geometrijskih uzoraka i ponavljajućih oblika u prirodi. Ova tehnologija tako modificira našu percepciju svijeta u kome živimo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.