No.1 F6 Smart Watch recenzija – pametni sat za prste polizati!

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: No.1 F6 Smart Watch recenzija – pametni sat za prste polizati!

Tko kaže kako jeftino mora biti manje atraktivno? Isprobali smo novi No.1 F6 robusni sportski pametni sat koji nas je oduševio po mnogim karakteristikama, a u prvom planu su njegove brojne mogućnosti koje su uspjeli ponuditi po privlačnoj cijeni.

Oglas

Zašto volimo No.1?

Kompanija No.1 nam je itekako poznata, već nekoliko godina pratimo njihov rad i moramo priznati kako napreduju galopirajućim koracima. Prvi njihov uređaj smo testirali još polovicom 2015. godine, bio je to No.1 G2 pametni sat, vrlo napredan u to vrijeme. No, ako ga usporedimo s današnjim modernim pametnim satovima, razlika je ogromna.

S jedne strane mogućnosti novih pametnih satova, kao što je No.1 F6, neusporedivo su veće u odnosu na slične uređaje prije nekoliko godina. S druge strane, raduje činjenica kako su cijene bezobrazno srezane, tako da zaista za itekako prihvatljivu cijenu možete nabaviti vrhunske pametne satove. Spomenuti G2 model je bio više nego dvostruko skuplji nego ovaj moderni No.1 F6 pametni sat, koji je konačno dobio one karakteristike koje smo priželjkivali. Inače, ako želite pročitati naše recenzije No.1 uređaja, možete ih uvijek pronaći na .

Kako započeti priču o ovom ljepotanu? Hmmm… spomenimo za početak ono najvažnije. No.1 F6 je robusni sportski pametni sati koji je idealan za avanturiste odnosno one koji provode dosta vremena na otvorenom. Otporan je na praktički sve vrste “napora” o čemu ćemo detaljnije u nastavku. Isto tako, ono što mu je definitivno jedna od najjačih karakteristika je njegova baterija koja je konačno po našem ukusu… po prvi puta. Naime, testirali smo velik broj pametnih satova, ali niti jedan kao ovaj. Ne, čak nas niti oni medijski napumpani pametni satovi globalno poznatih kompanija nisu oduševili kao ovaj.

I možda za kraj ovog uvodnog dijela treba reći kako se radi o vrlo lijepom i masovnom pametnom satu s kojim ćete biti viđeni. Možda smo se nekako i prebrzo zaljubili u ovaj uređaj, osvojio nas je na prvu loptu, nogometaškim rječnikom rečeno. Idemo prvo baciti pogled u kutiju, a nakon toga vidjeti što sve može ovaj definitivno zanimljiv uređaj iz kategorije “nosive tehnologije”.

Više detalja uvijek možete pronaći na .

Unboxing

Kutija mala i kockasta, prepoznatljiva i u stilu drugin No.1 uređaja. Pametni sat se nalazi u posebnoj izolaciji od spužve kako se ne bi oštetio, te s dodatnim folijama na ekranu i na stražnjem dijelu. U dnu kutije pronalazimo još dvije sitnice – prvo su korisničke upute na više jezika, srećom ima i na engleskom jeziku.

A drugo je kabel za punjenje – s jedne strane je standardni USB, a s druge strane je nestandardni kontakt prilagođen samom pametnom satu (nije microUSB), stoga vas odmah moramo upozoriti kako ga trebate dobro čuvati, jer ako ga izgubite nemamo ideju kako ćete ga puniti.

Vanjski izgled

Prije samog opisa treba reći kako se radi o robusnom pametnom satu koji je proizveden u skladu s IP68 certifikatom tako da je – vodootporan do dubine od 50 metara i otporan je na prašinu. Nije to sve, otporan je i na koroziju, pritisak, vibracije i udarce te ogrebotine. Svidjet će vam se i što je otporan na ekstremne temperature od -40°C do +70°C.

Nekima će možda ovaj sat izgledati glomazan, no ne bih se složio s tim. On je jednostavno masivan i moćan, s koje ga god strane pogledate djeluje moćno. Kućište je kombinacija metala (gornji i donji dio) i robusne smolaste plastike (okvir). Sam dizajn pametnog sata je okrugao tako da izgleda kao pravi klasični sat. Iskreno, oni četvrtasti mi nikada nisu bili jasni, ali to je stvar ukusa o kojem nema smisla raspravljati.

Ekran je također okruglog dizajna, no ima tu jedan trik – ako se bolje zagledate u njega aktivni dio ekrana je četvrtasti, dok je onaj dio oko ekrana neaktivan… osim kapacitivne tipke koja se nalazi u dnu ekrana. Kada smo već kod tipki, dvije se nalaze na lijevom rubu (gore/dolje), a desno su tipke za potvrđivanje (gornja) te poništavanje (donja). Iako ćete negdje pročitati kako je ekran osjetljiv na dodir, to je samo djelomično točno – osjetljiva je samo kapacitivna tipka u donjem dijelu ekrana.

Spomenimo kako je OLED ekran dijagonale 0,96 inča, vrlo je mali potrošač tako da se malo teže vidi po sunčanom danu, dok je remen od silikonske plastike i može se izmijeniti. Isto tako, treba spomenuti kako se odlično vide i sitna slova i brojke, a zgodno je i što se ekran automatski kada pogledate u njega (okrenete ga prema očima). S donje strane vidljiva su dva elementa – precizni čitač otkucaja srca, kao i kontakt za kabel s kojim punite bateriju. Isto tako, primjećujemo puno šarafića, djeluje kako ga možete rastaviti dijelove. Sve u svemu, No.1 F6 pametni sat djeluje vrlo zanimljivo.

Povezivanje, aplikacija

Iako ovaj pametni sat može funkcionirati samostalno i odrađivati većinu instaliranih funkcija, pravu ćete snagu osjetiti kada ga s posebnom aplikacijom i bežičnom Bluetooth vezom povežete s vašim pametnim telefonom. Radi se o aplikaciji FunDo Pro aplikaciji koju preporučuje proizvođač, a koja podržava Android i iOS operativni sustav.

Aplikaciju možete besplatno skinuti s ovih linkova:

Aplikacija nije velika i brzo će se učitati i instalirati. Nakon instalacije trebate uključiti Bluetooth na vašem pametnom telefonu, te upariti uređaje preko aplikacije. Nakon uparivanja slijedi prva sinkronizacija podataka, nakon toga slijede periodičke sinkronizacije podataka koji se zapisuju u aplikaciji gdje možete pratiti vaše dnevne aktivnosti, dok se podaci u pametnom satu svakodnevno brišu.

Isto tako, sama aplikacija može preuzeti i notifikacije za telefonske pozive i tekstualne poruke, a možete po želji podesiti pregršt parametara kao što su podsjetnik za sjedenje, za popiti vodu, alarm i druge sitnice. Isto tako, ukoliko ne znate gdje ste ostavili pametni sat možete ga pronaći preko funkcije Find Device (tako možete i na pametnom satu pronaći smartfon) te iskoristiti pametni sat za daljinsko oki je fotografija. Ne trebamo posebno napominjati kako prije svega trebate kreirati i svoj profil s podacima o datumu rođenja, visini, kilaži i slično. Analitika i izvješća sastavni su dio aplikacije, a to možete pratiti svakodnevno.

Probali smo jedan trik – prevariti mjerač koraka popularnim “klimanjem ruke”. Naime, do sada smo veliku većinu uređaja prevarili u mjerenju broja koraka tako što smo jednostavno sjedili na stolici i klimali ruku, a on je brojio korake. No, kod No.1 F6 to ne prolazi – morat će te se prošetati ako želite pokrenuti brojač koraka. Nema prevare :)

Mogućnosti

Odakle početi… idemo od izbornika. Brojne su mogućnosti koje pruža ovaj pametni sat. Primjerice, možete odabrati jedan od četiri prikaza sadržaja (lica) na ekranu. Neke smo već stvari već spomenuli što, ali nije loše sve svakodnevne funkcije staviti sve na jednom mjesto.

No.1 pametni sat podržava:
– podsjetnik na telefonske pozive
– pronalaženje telefona
– štopericu
– alarm
– kvalitetu sna
– aktiviranje kamere
– podsjetnik na predugo sjedenje
– podsjetnik za popiti vodu

Isto tako, ugrađen je čitač otkucaja srca (HRS 3300 senzor) koji može raditi samostalno ili u kombinaciji sa sportskim aktivnostima. Kada smo već kod sporta, podržan je takozvani “Multi sports mode” u kojem ga možete podesiti za pojedinu vrstu sportskih aktivnosti, a razlikuje:
– badminton
– košarku
– planinarenje
– biciklizam
– trčanje
– plivanje
– stolni tenis

Hodanje (pedometer) kao aktivnost ej posebno izdvojeno, a istovremeno računa i potrošnju kalorija te lokacije. Kada već spominjemo lokaciju, podržava GPS tako da ćete u kombinaciji s aplikacijom moći generirati i svoje putanje kretanja. Sve u svemu, nije teško zaključiti kako je No.1 F6 moćan. I točka.

Baterija

Jedna od najjačih karakteristika ovog uređaja je njegova baterija. Možda vam se neće učiniti po kapacitetu od 350 mAh, ali u kombinaciji sa štedljivim OLED ekranom baterija će izdržati nevjerojatnih 50 dana normalnog rada odnosno 120 dana na čekanju.

Ako vas je baterija mučila na gotovo svim drugim pametnim satovima s ovim ćete definitivno uživati jer ona traje, i traje, i traje, i traje…

Zaključak

Kako završiti priču o No.1 F6 pametnom satu? Nije nam teško, možda vam najbolje govori činjenica kako će naš testni primjerak definitivno ostati u našoj redakciji, a tko će ga dobiti na korištenje bacit ćemo kockice… ili ćemo se potući… :) Ne sjećamo se kad nas je neki pametni sat toliko oduševio. Naravno, ovo nije najbolji pametni sat na svijetu, daleko od toga, ali odnos cijene i onoga što ćete dobiti je nevjerojatan.

Ono po čemu se ističe je odlična baterija koja je neočekivano izdržljiva. Svidjet će vam se i odlično vidljiv OLED ekran, a brojne su funkcije i aktivnosti koje će No.1 F6 pratiti za vas i brinuti se o vašem zdravlju. Svakako trebate instalirati aplikaciju koja će pokazati punu snagu ovog uređaja. Možda nije najbolja, ali će dobro poslužiti. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i njegov robusni i izdržljivi dizajn tako da ga možete koristiti u svim uvjetima, on će raditi bez greške.

Ima li mana? Ima, kao i svaki uređaj. Već smo ranije spomenuli kabel za punjenje, čuvajte ga jer je nestandardni. Isto tako, trebat će vam vremena da se snađete u izborniku koji je pomalo kaotičan, jednostavno se trebate naviknuti na njega.

Kad sve zbrojimo i oduzmemo, No.1 F6 je itekako vrijedan vaše pažnje, a ne sumnjamo kako će ga nakon naše recenzije mnogi poželjeti i naručiti, što je i logično :) Dodatne detalje potražite na . Trenutno se prodaje po sniženoj cijeni od 32,99$, ali može i jeftinije. Ma može i besplatno :)

Naime, do kraja ovog mjeseca, točnije do 28. veljače, traje nagradni natječaj na DT gdje ga možete osvojiti i besplatno (izvlači se 5 dobitnika), odnosno po cijeni od 14,99$ (50 primjeraka). Nećemo objašnjavati pravila, sve vam lijepo piše na Fejsu :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

No.1 F6 – ključne značajke

– PROCESOR: Nordic 51822 CPU
– SENZOR: HRS 3300
– EKRAN: 0,96 inča, OLED, kapacitivna tipka ispod ekrana
– POVEZIVOST: Bluetooth 4.0
– KOMPATIBILNOST – Android 4.4, iOS 9.0
– IP CERTIFIKAT: IP68 (vodootpornost, otpornost na prašinu)
– RAM: 256 KB
– ROM: 32 KB
– BATERIJA: 350 mAh, litij-polimerska, 50 sati korištenja, 120 dana na čekanju
– DIMENZIJE: 5,3 x 5,0 x 2 centimetra
– VELIČINA REMENA: 23 x 2,2 centimetra
– TEŽINA: 37 grama
– FUNKCIJE: čitač otkucaja srca, pedometar, multi sportske aktivnosti, notifikacije, alarm, kontrola kamere

+ Hvalimo
+ neočekivano izdržljiva baterija
+ robusni i vodootporni dizajn
+ brojne mogućnosti za vaše aktivnosti

– Zamjeramo
– nestandardni ulaz za punjač
– relativno slabo ocijenjena FunDo aplikacija
– pomalo kaotičan izbornik

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.