Njemačka vlada kupuje 20.000 BlackBerry smartfona za svoje službenike

Fotografija članka: Njemačka vlada kupuje 20.000 BlackBerry smartfona za svoje službenike

U cilju zaustavljanja špijuniranja svojih mobilnih razgovora, njemačka kancelarke Angela Merkel, počela je koristiti BlackBerry smartfon temeljen na operativnom sustavu BB 10, dodatno osiguran od prisluškivanja tehnologijom razvijenom od strane njemačke tvrtke Secusmart.

Oglas

Zadovoljni rezultatima iznimno sigurnog standarda BlackBerry platforme i uređaja, nešto kasnije je na prijedlog Savezne agencije za sigurnost, nabavljeno još 3000 BlackBerry smartfona, namijenjenih dužnosnicima vlade. No tu priči nije kraj. Prema informacijama glasnogovornika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Njemačke, u sljedećih mjesec dana bi trebala bit donijeta odluka o kupnji dodatnih uređaja temeljenih na BlackBerry 10 platformi. Iako glasnogovornik ne otkriva točan broj o koliko se uređaja radi, šuška se o brojci od 20 000 komada.

Njemačka vlada kupuje 20.000 BlackBerry smartfona za svoje službenike 01
Naravno, to je dobra vijest za BlackBerry jer  3300 zaposlenih u Fordu će zamijeniti sadašnje BlackBerry modele prije kraja ove godine.  Ova vijesti o Fordovom prelasku na iPhone se pojavila nedugo nakon što su Apple i IBM najavili partnerstvo kako bi stvorili nove poslovne aplikacije za iOS-uređaje.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.