Njemačka policija može hakirati uređaje bez backdoora

Fotografija članka: Njemačka policija može hakirati uređaje bez backdoora

Agencije za provedbu zakona diljem svijeta sve više traže načine za presretanje digitalnih komunikacija kao sredstvo za zaustavljanje zločina i sprječavanje terorizma.

Oglas

Njemačka policija spremna je iskoristiti novi zakon koji im daje ovlast da hakiraju uređaje sumnjivih osoba. tako da nema potrebe za ili pritiskom na firme poput WhatsAppa i Vibera.

Njemački parlament donio je nedavno zakon kojim se provoditeljima zakona daje ovlast da upadnu u sve uređaje koji pripadaju kriminalnim osumnjičenicima, a ne samo one za koje se vjeruje da su uključeni u terorističke prijestupe.

Njemačka policija nije čekala niti trenutka i već su razvili softver koji je potreban za hakiranje u iOS, Android i BlackBerry uređaje. Njemačka je uz svoj softver nabavila i onaj tvrtke FinFisher, ukoliko njihovi vlastiti alati i exploiti budu kompromitirani, kao što je to bio ranije ove godine. Prema dokumentima BMI-a (federalnog ministarstva unutarnjih poslova), softver za daljinsko komuniciranje (RCIS) omogućava im da presretnu poruke na izvoru, a ne pitaju WhatAapp, Apple i Telegram za pomoć (i vjerojatno dobiju negativan odgovor).

U svjetlu nekoliko terorističkih napada u Velikoj Britaniji – osobito nedavnih napada na Manchester Arena i Borough Market u Londonu – povećana je kontrola nad tehnološkim tvrtkama i uloga koju oni igraju u borbi protiv terorizma. Britanska premijerka Theresa May izjavila je kako će njezina vlada uvesti pravila koja bi “oduzela ekstremistima sigurna mjesta na internetu”. Dodala je, “ne smijemo dopustiti ovoj ideologiji sigurno mjesto da se razmnoži – a upravo to je ono što Internet i velike internetske tvrtke omogućuju”.

Čini se da je njemački pristup pragmatičan srednji teren, omogućava sigurnosnim službama da obavljaju svoj posao te poštivanje integriteta komunikacije ljudi koji poštuju zakone.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.