Njemačka jača od SAD-a u primjeni IoT-a (Internet of Things)

Fotografija članka: Njemačka jača od SAD-a u primjeni IoT-a (Internet of Things)

Najnovije istraživanje koje je objavio Boston Consulting Group (BCG), čini se kako će razvoj pojedinih država u korištenju IoT (Internet stvari) biti važan. Toliko važan da će se mjeriti nekim statističkim brojkama.

Oglas

Znali smo i prije kako će se analitičari baviti prodorom IoT-a u naš svakodnevni život, no sada je to dodatno detaljizirano i spušteno s globalnog na nivo država. Za one koji ne znaju, IoT nije ništa drugo nego broj povezanih kućnih uređaja na Internet. Primjerice, to mogu biti i pametni frižideri i prerilice, odnosno sve ono što možemo ubrojiti u “pametnu kuću”.

Jedan primjer takvog sustava, ako ga tako možemo nazvati, također je i , a koji je predstavljen prije nepunih mjesec dana u Hrvatskoj.

Uglavnom, po ovoj analitičkoj brojalici koju je objavio Boston Consulting Group (BCG), američka država ulaže ogroman novac u razvoj IoT-a, no statistike kažu kako se može uspoređivati tek s Njemačkom. Prema istraživanju koje je BCG proveo nad 300 njemačkih i američkih poslovnjaka u proizvodnji, na pitanje o primjeni ovakvih digitalnih rješenja puno bolje rezultate je dala Njemačka.

Iako je oko 17% ispitanika potvrdilo kako već imaju primijenjena takva rješenja, čak 40% njemačkih poduzetnika je reklo kako to planira uvesti, a tek 24% američkih je pozitivno odgovorilo na to pitanje. Dok 39% njemačkih proizvođača u svoje pogone u slijedećih nekoliko godina namjerava uvesti automatizirane robote, u Americi tek 20% ih ima takve ambicije.

I posljednji podatak pokazuje nadmoć Njemačke – do 2020. godine u IoT namjeravaju uložiti oko 70 milijardi dolara, a SAD tek 29 milijardi.

Istraživanje inače možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.