Nissan pokazao autonomne značajke za iduću generaciju Leafa

Fotografija članka: Nissan pokazao autonomne značajke za iduću generaciju Leafa

Iduća generacija Leaf EV bit će prvi Nissan sa ProPilot asistiranom vožnjom u Europi i SAD-u. Nissan nam je pokazao kako to izgleda.

Oglas

Sustav se aktivira pritiskom na dugme pored volana te može kontrolirati putanju vozila, kočenje i ubrzanje no samo na jednoj traci autoceste. Vozač u svakom trenutku ima uvid što se događa uz pomoć animacije na velikom zaslonu upravljačke konzole.

Ovakvi sustavi proizvođača automobila uvijek će biti uspoređivani sa Teslom čiji je najnapredniji komercijalno dostupan sustav za autonomnu vožnju. Nissanov sustav nije na toj razini, ali će pomoći pri dugotrajnim i dosadnim vožnjama autocestom. Teslin sustav naime zna promijeniti traku, uskladiti brzinu sa ostalim sudionicima u prometu, prepoznaje znakove, sam izlazi s autoceste, parkira u natrag i još mnogo toga.

Iz Nissana kažu kako vide potencijal u autonomnoj gradskoj vožnji te će postupno povećavati razinu autonomije vožnje te će u budućnosti automobil moći samostalno voziti gradskim proetnicama i navigirati kroz komplicirana raskrižja. Ovaj demonstracijski video je dobar pokazatelj o sposobnostima nadolazećeg Leafa. Prvi produkcijski model će se pojaviti u rujnu dok će prednarudžbe biti na isporuci krajem godine.Očekuje se 60KWh baterija sa dometom od preko 300 km.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.