Nintendo Switch ima problema sa bežičnošću

Fotografija članka: Nintendo Switch ima problema sa bežičnošću

Novoizašli Switch, koji se prema prvim informacijama solidno prodaje, izgleda ima neke probleme koji se tiču njegovih bežičnih kontrolera. Ispada da im smeta velika većina stvari koji odašilju signal u vlasnikovom kućanstvu.

Oglas

Konzola Switch, ukoliko niste upućeni detaljnije informacije možete saznati , je najnovije Nintendovo dijete s kojim misle ići u boj sa etabliranim igračima u obliku Sony Playstation 4 i Microsoft Xbox One konzola. Porođajne muke su počele skoro odmah od početka prodaje kada su se počeli javljati prvi kupci koji su prijavljivali smetnje u radu kontrolera koji su ili gubili vezu sa konzolom ili se nisu uopće mogli povezati s njom.

Nintendo je reagirao tako da je objavio popis uređaja koji bi mogli umetati nesmetan rad konzole i njezinih kontrolera. Na popisu su, neočekivano, i neki artikli koje koristimo praktično svakodnevno a oni su: bežični zvučnici, bežične pristupne točke (routeri i sl.), bežične slušalice, bežični pisači, mikrovalne pećnice, bežični telefoni, mobiteli, tableti, laptopi, te USB 3.0 kompatibilni uređaji tipa tvrdi diskovi, mem. stickovi, LAN kartice, itd. Ukoliko ste (ponosni) vlasnik Switcha, Nintendo vam također savjetuje da ne stavljate konzolu iza TV uređaja, ispod metalnih predmeta te blizu akvarija (!). Par korisnika je čak prijavilo da su kontroleri imali smetnje ukoliko su samo zaklonili kontroler dlanom!

Ovoliki popis uređaja koji potencijalno mogu ometati uživanje u konzoli u osnovi znači da ćete zasada moći nesmetano ju koristiti jedino ako iz vašeg stambenog objekta izbacite sve elektronsko osim Switcha. Nadajmo se da mu bar ne smetaju strujni vodovi u zidovima…

Nintendo je također objavio da rade intenzivno na rješenju ovog, te i ostalih problema koje su korisnici zasada prijavili. Već su izdali prvu zakrpu koja bi trebala otkloniti većinu navedenih problema iako poteškoća sa signalom ukoliko zaklonite kontroler dlanom, izgleda još nije popravljena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.