Nikon radi na full frame fotoaparatu bez zrcala

Fotografija članka: Nikon radi na full frame fotoaparatu bez zrcala

Nikon želi pridobiti profesionalce koji ne žele koristiti DSLR, pa se okreću Sonyju. Iako je do sada bio vrlo konzervativni prema mirrorlessima, i sav dosadašnji napredak je završio sa amaterskom Nikon 1 serijom.

Oglas

Upravitelj R&D odjela u Nikonu, Tetsuro Goto kaže kako Nikonovi novi fotoaparati bez zrcala moraju biti full-frame, a predsjednik tvrdi kako već rade na novim mirrorless modelima. Pa je očito da će idući mirrorless model doći sa divovskim senzorom.

Goto još kaže kako ostali proizvođači poput Fujifilma, Olympusa i Sonyja ne pružaju dovoljno profesionalcima sa svojom mirrorless gamom, a Nikon će baš tu nastupati. “Nema profesionalca koji koristi njihove proizvode” – kaže Goto. Nažalost nije otkrio više detalja, a to ni ne čudi.

Ne bih se baš složio s njime jer osobno poznam nekoliko profesionalnih fotografa koji koriste upravo Sonyjeve Alpha fotoaparate, no činjenica je kako su oni uglavnom usmjereni ka entuzijastima više nego li ka onima kojima je fotografija primarni izvor prihoda.

Osim ovih izjava, još jedna stvar potvrđuje vijest kako Nikon radi na razvoju full-frame mirrorlessa. Nedavno su patentirali dva full-frame objektiva 36mm f1.2 i 52mm f0.9, ovo su poprilično standardni ultra-svijetli objektivi usmjereni ka profesionalcima i zasigurno neće biti povoljni, ali mogli bi biti vrlo interesntni fotografima koji ne žele nositi velike nezgrapne DSLR-ove za vrijedne fotke.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.