Nikon D850 za 100-tu godišnjicu

Fotografija članka: Nikon D850 za 100-tu godišnjicu

Nikon radi na idućoj generaciji DSLR-a D850 za svoju 100-tu godišnjicu. Tvrtka se dosta držala svojih principa i slabo konkurirala Sonyju, Fujifilmu i ostalima u tržištu isplativih mirrorlessa i premium kompaktnih kamera.

Oglas

Za svoju 100. godišnjicu nemaju namjeru ustupiti tržište profesionalnih fotoaparata visokog ranga te pripremaju full-frame FX D850, nasljednika 36.3-megapikselnom full-frame DSLR-u D810.

Nikon nije išao u detalje, ali su spomenuli da će se raditi o full-frame senzoru visoke rezolucije i velike brzine okidanja. Obećaju da će biti “dizajniran s nizom novih tehnologija, značajki i poboljšanja performansi koje su izravni rezultat povratnih informacija od korisnika” i kažu kako će biti strašan alat za profesionalne fotografe, one koji se bave pejsažima, sportom, modom ili vjenčanjima te multimedijalnim stvaraocima sadržaja.

Za razliku od D810, većina očekuje novi sustav fokusa, bolji RAW, kontrole kao na D5, stabilizaciju u tijelu, WiFi, artikulirani ekran na dodir, brži okidač i 4K video. Tako da, ako Nikon doista sluša kupce, nadamo se da ćemo vidjeti neke od ovih značajki.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.