Nikon D7500 novi DSLR digitalac srednje klase koji snima 4K UHD video

Fotografija članka: Nikon D7500 novi DSLR digitalac srednje klase koji snima 4K UHD video

Poznati poizvođač digitalnih fotoaparata upravo je najavio svoj novi DSLR srednje klase, model Nikon D7500.

Oglas

Oni upućeniji u njihove modele lako će prepoznati kako se radi o mlađem bratu modela Nikon D500, s kojim dijeli osnove hardverske karakteristike. Novi Nikon D7500 ima rezoluciju CMOS senzora od 20,9 MP (DX format) što je isto kao i model D500. Kao što je to i najavljeno prošlog mjeseca, senzor potpisuje Sony.

Model također koristi isti EXPEED 5 slikovni procesor kao i njegov stariji brat. Digitalac može okinuti 8 sličica u sekundi u “burst” načinu, a nastavit će snimati i nakon 50 RAW fotografija. Za Nikon D7500 kažu kako je izuzetno brz, ima 180.000-pikselni RGB senzor, a ISO osjetljivost je do čak 51200 uz poseban sustav smanjenja šuma.

Ipak, jedno od najjačih oružja koje ima ovaj digitalac je mogućnost snimanja 4K Ultra HD videa u čak 144 Mbps. Dok snimate u Full HD rezoluciji na raspolaganju vam je digitalna stabilizacija slike u 3 osi, kao i Active D-Lighting.

U usporedbi s modelom D7200, novi Nikon D7500 ima bolje i izdržljivije kućište, a svidjet će vam se i ugrađena podrška za Wi-Fi i Bluetooth, kao i podrška za Nikon SnapBridge aplikaciju. Što se tiče baterije, ona nosi oznaku EN-El15a i može snimiti do 950 fotografija s jednim punjenjem.

Za sada cijena i dostupnost Nikon D7500 digitalca još nije objavljena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.