Nikon D7000 i Canon 60D najpopularniji, jer se najviše i – kradu!

Fotografija članka: Nikon D7000 i Canon 60D najpopularniji, jer se najviše i – kradu!

Jeste li se ikada pitali – koji se digitalci najviše kradu? Oni koji su najpopularniji! U 2013. godini najviše je ukradeno Nikon D7000 i Canon 60D digitalnih fotoaparata.

Oglas

Svake godine američka neprofitna nacionalna osiguravajuća agencija (National Insurance Crime Bureau – NICB) objavljuje podatke o ukradenim stvarima, u prvom redu automobilima koji su i dalje jedni od najpopularnijih “predmeta krađe”. No, od ove su 2013. godine objavili i listu digitalnih kamera koje su najviše puta prijavljene kao ukradene. Vodeći su Nikon D7000 i Canon 60D.

Lista koju ćete vidjeti u nastavku je s jedne strane zanimljiva a s druge i pomalo zastrašujuća, a predstavljena je u zanimljivoj inforgrafici. Čini se kako je među lopovima najzanimljiviji model  Nikon D7000 kojeg su tijekom 2013. godine najviše puta ukrali, a slijede ga Canon 60D i Canon 7D. Što se objektiva tiče, najviše se kradu oni Canonovi.

Kako se najviše digitalci kradu? Provaljivanjem u automobile (29%), ali i u “kućnim krađama” odnosno provalama u kuće i stanove (25%). Zanimljivo je da se ih dosta krade i po vjenčanjima, krađom npr. kofera na aerodromima, otprilike 10%, a online prijevarama oko 5% (naručite kameru a dobijete ciglu!).

Kako to grafički izgleda, pogledajte i sami… i zabrinite se. Poznato nam je da velik broj fotografa i u Hrvatskoj imaju top modele digitalnih fotoaparata kao što su Nikon D7000 i Canon 60D, pa razmislite gdje ih ostavljate…

Nikon D7000 i Canon 60D se najviše kradu Nikon D7000 i Canon 60D se najviše kradu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.