Nikon D5600 – najavljen jeftini DSLR s 24MP APS-C senzorom

Fotografija članka: Nikon D5600 – najavljen jeftini DSLR s 24MP APS-C senzorom

Kompanija je najavila svoj novi digitalac, model Nikon D5600, koji će se svidjeti mnogima jer se radi o cjenovno povoljnom ali i i dalje moćnom digitalnom SLR aparatu DX-formata.

Oglas

Kažu kako je novi Nikon D5600 dizajniran za ljubitelje fotografija, kao i takozvanim “content kreatorima”, a koji svoju kreativnost žele izraziti na sebi svojstven način. Ovaj digitalac je vrlo jak i u onom komunikacijskom dijelu, odnosno mogućnostima povezivanja, a što omogućuje jednostavno dijeljenje snimljenih sadržaja na različitim društvenim kanalima.

Novi Nikon D5600 ima isti 24MP APS-C senzor kao i njegov prethodnik, model D5500. I bez optičkog “low-pass” filtera korisnici mogu snimiti odlične fotografije zahvaljujući odličnom renderiranju koje vam omogućuju NIKKOR leće. Također je iz prethodnog modela preuzet i EXPEED 4 slikovni procesor koji podržava osjetljivost ISO 100 do 25600. U praksi to znači kako možete snimiti odlične fotografije i u vrlo slabo osvijetljenim pa čak i zamračenim prostorima.

Ono što će vam se svidjeti je SnapBridge opcija koja omogućuje jednostavno dijeljenje snimljenih fotografija preko Bluetooth veze, a dobro će vam doći i funkcija automatskog prebacivanja odnosno uploada fotki na Nikon Image Space.

Nikon D5600 dolazi s 3,2 inčnim LCD ekranom kojeg možete okretati i postaviti u koji god želite položaj. Naravno, digitalac može snimiti i kvalitetni video u MPEG-4 ili H.264 formatu, a na raspolaganju vam je i popularno “time lapse”.

Puno više detalja o Nikon D5600 digitalcu ćete pronaći na , a mi ćemo samo na kraju dodati kako će se u prodaji pojaviti 24. studenog, i to u dvije inačice:
– Nikon D5600 s 18-55mm VR lens kitom – oko 950$
– Nikon D5600 s 18-140mm VR lens kitom – oko 1.260$

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.