Nike FuelBand – hoće, neće? Izgleda ipak ništa od toga!

Fotografija članka: Nike FuelBand – hoće, neće? Izgleda ipak ništa od toga!

Jedna od kompanija koja je naveliko najavljivala svoju seriju “wearable gadgeta” bio je i poznati Nike. No, čini se kako su odustali Nike FuelBand pametne narukvice.

Oglas

Najnovije informacije govore kako je kompanija navodno otpustila veći dio ekipe koji je bio zadužen za razvoj Nike FuelBand narukvice. Konkretno, radi se o 55 zaposlenika Nikeovog ” Nike’s Digital Sport hardware teama” (što je oko 80%), odnosno ljudi koji su bili odgovorni za industrijski dizajn i proizvodnju wearable gadgeta. Preostale su zaposlenike “razbacali” po različitim odjelima.

Da stvar bude još drastičnija, Nike je izgleda u potpunosti odustao od razvoja i proizvodnje ovih gadgeta. Problem najvjerojatnije leži u slaboj prodaji Nike FuelBand narukvice, kako prve generacije tako i nasljednika (SE, Second Edition), koji jednostavno nije prošao kod kupaca.

I sami smo svjedoci kako se ovo tržište vrlo zaoštrilo, pojavio se veći broj kompanija, pa i mnoga brand imena (Samsung, LG, Garmin, Apple, Google…) koji su ušli na ovo tržište. Nike je izgleda osjetio kako je ovo vrlo “nesigurna cesta” po kojoj nisu spremni voziti svoju tvrtku, tako da su u potpunosti odustali od razvoja Nike FuelBand narukvice i bilo kojeg drugog wearable gadgeta. Barem u bliskoj budućnosti.

Nike FuelBand

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.