NichePhone-S je Android smartfon veličine kreditne kartice

Fotografija članka: NichePhone-S je Android smartfon veličine kreditne kartice

Samo Japanci mogu biti dovoljno hrabri napraviti pametni telefon veličine kreditne kartice koji je baziran na Android operativnom sustavu i košta manje od sto američkih dolara.

Oglas

Iako su u današnje vrijeme u smartfon industriji takvi trendovi da su najpoželjniji uređaji koji dolaze sa ekranima većim od 5 ili 5.5 inča, ipak postoji određen broj korisnika koji takve velike uređaje baš i ne voli i zbog njihove ih veličine ne smatra praktičnima. To bi se osobito moglo reći za pripadnice nježnijeg spola koje obično imaju manje dlanove pa bi im u ruci bolje „sjeli“ uređaji manje veličine.

Rijetko se na tržištu može naći smartfon koji ima dijagonalu ekrana manju od 5 inča, a posebice je to nemoguća misija pronaći u flagship klasi uređaja. Mali smartfoni više gotovo pa i ne postoje, no u Japanu su odlučili malo promijeniti taj trend te su napravili pametni telefon veličine kreditne kartice.

Riječ je o uređaju naziva NichePhone-S koji dolazi sa Android operativnim sustavom te će u Japanu biti dostupan za kupnju po cijeni od otprilike 88 američkih dolara. Ovakvi tipovi telefona, baš kao i preklopni smartfoni u Aziji su u trendu već duže vrijeme.

NichePhone-S je zanimljiv po tome što je jedini od tako malih uređaja koji je baziran na Androidu. Po pitanju specifikacija ovaj maleni smartfon donosi MediaTekov procesor ispod haube te bateriju kapaciteta 550 mAh, a to je upakirano u kućište tanko samo 6.5 milimetara koje teži 38 grama. Da preciziramo, NichePhone-S radi na već zastarjelom Android 4.2 operativnom sustavu te uključuje niz opcija povezivanja kao što su Bluetooth, 3G i LTE podrška, a kao šećer na kraju s ovim smartfonom nećete imati problema pri rukovanu i spremanju, jer ga držati možete i u svom novčaniku. :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.