Nexus 8 tablet s 64-bitnim procesorom i Android 4.5 Lollypop OS-om?

Fotografija članka: Nexus 8 tablet s 64-bitnim procesorom i Android 4.5 Lollypop OS-om?

Iako ćemo one prave podatke o novom Nexus 8 tabletu saznati 25. lipnja na Google I/O 2014 konferenciji, redovito se pojavljuju nove i nove glasine.

Oglas

Još su se u svibnju pojavile navodne fotke novog Nexus 8 tableta koje su pokazivale vrlo sličan izgled tableta kao što možete vidjeti i na ovim mutnim slikama – veliki obrub oko ekrana (što nam se baš nešto i ne sviđa!), a pojavili su se i neki novi tehnički podaci. Ipak, sve to i dalje uzimamo s rezervom.

Za sada su najglasnije glasine koje govore kako će HTC proizvoditi novi Googleov tablet, a i već nosi kodno ime Nexus 8 Flounder. Podsjetit ćemo se i kako se tablet krajem svibnja na trenutak pojavio i na stranicama Google I/O konferencije, o čemu smo .

Hardver. Što reći o tome? I dalje samo nagađanja, no ponešto zanimljivija. Šuška se kako će Nexus 8 imati 64-bitni procesor, navodno iz Intelove nove “Moorefield” obitelji, no isto tako su sve glasnija šuškanja kako bi to mogao biti neki novi Qualcommov Snapdragon procesor.

Ono što nas je također zaintrigiralo je kako će Nexus 8 imati i 3 GB RAM-a koji je vrlo bitan za multitasking i brzo pokretanje aplikacija i igara, a gotovo je sigurno kako će raditi na novom Android 4.5 Lollypop operativnom sustavu (ili kako će se već zvati).

Još jednom ćemo ponoviti kako su sve ovo samo glasine, a za ono pravo ćemo se morati strpjeti još nešto više od dva tjedna. Ma možemo mi to… :)

Nexus 8 tablet s 64-bitnim procesorom i Android 4.5 Lollypop OS-om

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.