Nexus 7 stiže prvi, a nakon njega i Asus Nexus 8, ili je to isti tablet?

Fotografija članka: Nexus 7 stiže prvi, a nakon njega i Asus Nexus 8, ili je to isti tablet?

Nekoliko dana prije izlaska druge generacije Nexus 7 tableta počele su kružiti priče kako će Google izbaciti još jedan tablet odmah nakon Nexusa 7, a to je Nexus 8. Istina ili “patka”?

Oglas

Ono što svakako morate znati da kada govorimo o izlascima novih tablet, smartphone i drugih uređaja Internetom često kruže neprovjerene informacije. Razlozi su različiti, najčešće mediji zbog neznanja ili nedovoljno izvora “podlegnu” atraktivnim “žutim” i neprovjerenim informacijama i to objave zdravo za gotovo.

Jedan od takvih primjera je i informacija o izlasku Nexus 8 tableta. Poznajući navike Googlea, ali i pozadinsku priču iza Nexusa 7 druge generacije gotovo vam možemo garantirati kako se Nexus 8 – ne postoji! Iskreno, uopće ne znamo što bi Google dobio s još jednim tabletom koji ima ekran za samo jedan inč veći, a hardverska je konfiguracija gotovo identična Nexusu 7. Mislimo da bi to bio totalni promašaj.

Nexus 8 02

Po nama su ove glasine prilično naivne, s obzirom da su već objavljene službene informacije o Nexusu 7 II, kao i hardverska konfiguracija. Već je rezerviran i Qualcommov Snapdragon 600 procesor, IPS Full HD ekran od 1920×1200 točaka (omjer 16:10).

No, glasine će se i dalje širiti oko Nexus branda, očito je to prilično zahvalna priča za širenje tračeva, ogotovo ako znamo kako su i Nexus 5 i Nexus 11 “na putu”. Pripazite gdje i što čitate i kome vjerujete…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.