Nexus 7 – očekuje se odlična prodaja – 3 milijuna primjeraka u Q3, 3-5 milijuna u Q4 2012

Fotografija članka: Nexus 7 – očekuje se odlična prodaja – 3 milijuna primjeraka u Q3, 3-5 milijuna u Q4 2012

S obzirom da je konkurencija na tržištu tableta vrlo jaka, pogotovo u onoj jeftinoj “entry” klasi, tada ASUS/Google vrlo optimistički gleda na prodaju Nexus 7 tableta do kraja godine.

Oglas

S obzirom na njegovu cijenu od 200$, u obje kompanije očekuju kako će treći ovogodišnji kvartal prodati oko 3 milijuna primjeraka Nexus 7 tableta, dok bi se u posljednjem kvartala prodaja čak trebala i povećati na 3-5 milijuna, procjenjuju njihovi analitičari. To je po nama vrlo optimistička procjena s obzirom da se puno očekuje i od Amazonovog Kindle Fire druge generacije, ali i Appleovog iPad Minija.

Ipak, Nexus 7 ima jaka oružja s kojima ide na tržište. Radi na hvaljenoj i moćnoj Nvidia Tegra 3 platformi, 7 inčni ekran je rezolucije od 1280×800 točaka, a radi na Android 4.1 Jelly Bean OS-u. Kada sve zbrojimo, čini se kako imaju adute za prodaju, no onu konačnu ocjenu dat će sami kupci.

Već sada se Nexus 7 dobro prodaje. Njihov trenutni “problem” je u tome što nisu još uvijek prisutni na mnogim tržištima kao što je Azija, Europa, Latinska Amerika i druga. A i dolaze božićno-novogodišnji praznici, tablet bi bio prilično lijep poklon, zar ne? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.