Nexus 7 nasljednik stiže već u svibnju ove godine, tako bar kažu u Asusu i Googleu

Fotografija članka: Nexus 7 nasljednik stiže već u svibnju ove godine, tako bar kažu u Asusu i Googleu

Još se nije stišala prašina oko trenutno aktualnog Nexus 7 tableta kojeg svi hvale na sva usta, a već stižu informacije kako bi se već u svibnju 2013. godine mogao pojaviti i nasljednik.

Oglas

Naravno, očekujemo kako će biti bolji u svim karakteristikama od trenutno aktualnog modela. Jasno je kako će Asus ponovo proizvesti ovaj tablet, a Google će staviti svoj potpis na njega. Kada već spominjemo svibanj, onima koji su bliskiji kompaniji Google sigurno je zasvijetlila lampica kako bi premijera novog Nexus 7 tableta mogla  biti upravo na Googleovoj I/O 2013 konferenciji koja je na rasporedu 15. svibnja. I u pravu ste… :)

Od za sada nepotvrđenih informacija izdvojili smo one najvjerojatnije, a to je da će novi Nexus 7 imati 7 inčni Full HD ekran (1920×1080 točaka), bit će tanji i dolazit će u inačicama od 16GB i 32GB. Procjenjuje se kako bi mogao koštati od 199$ do 249$ (16GB), odnosno 299$ za model s 32GB.

Statističari procjenjuju kako će do kraja siječnja 2013. godine biti prodano oko 6 milijuna Nexus 7 tableta, a do kraja 2013. godine se očekuje kako bi ta brojka trebala narasti na iznad 10 milijuna.

Novi Nexus 7 trebao bi raditi i na novom Android 4.2.1 operativnom sustavu. Očekuju se i neki pozitivni pomaci u dizajnu, kao i u trajanju baterije što je bolna točka trenutno aktualnog modela. Primjerice, konkurentskom iPad Miniju baterija traje oko 12 sati.

Očekivanja od novog Googleovog tableta su velika, tako da vjerujemo kako ćemo ponovo dobiti zanimljiv tablet uređaj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.