Nexus 7 II – pojavile se prve fotke Googleovog novog tableta

Fotografija članka: Nexus 7 II – pojavile se prve fotke Googleovog novog tableta

Novi Googleov Nexus 7 II druge generacije samo što se nije pojavio na tržištu. Na webu su procurile i prve “ozbiljnije” fotke i video koji prikazuju kako će izgledati novi Nexus 7 II.

Oglas

 

Očito je kako se oko novog Nexus 7 II tableta podigla velika medijska pompa, osjetno više nego što je to slučaj s prvim modelom koji je bio više kao “probni”, ali se pokazao kao jako dobar i konkurentan, kako po hardverskim specifikacijama tako i cijeni.

Podsjetit ćemo vas kako će Google 24. srpnja (idući tjedan) održati i posebnu novinarsku konferenciju na kojoj će govoriti o novom Android 5.0 Key lime Pie OS-u i Chromeu. Od kada se pojavio 2008. godine do danas Android ima oko 900 milijuna korisnika. Isto tako, na tom se eventu očekuje kako će biti riječi i o novom Nexus 7 II tabletu.

Uređaj koji vidite na slikama i videu nosi oznaku ME571K_PR1_SKU2, a proizvođač je Asus. Ovo bi trebao biti jedan od dva nova Nexus 7 II tableta – očekuje se model s 16 GB i 32 GB. Sigurni smo kako će imati WiFi vezu, a nagađa se kako bi jedan od modela mogao imati i SIM karticu, no to se za sada samo nagađa.

Sigurno je i kako će imati LCD ekran od 7 inča, a prema videu će imati dvije kamere – prednju od 1,2 megapiksela (LITEONMOBILE), a stražnja je u uglu uz izlaz za slušalice (3,5 milimetara) i ima 5 megapiksela (Chicony). Malo je neobično što se vidi Qualcomm APQ8064 s Snapdragon S4 Pro procesorom, iako se najavljuje noviji Snapdragon 600, tako da ćemo ovaj podatak uzeti s rezervom.

Očekuje se i kako će imati 2 GB RAM-a, iako se šuška i o 4 GB DDR3L RAM-a, no i taj podatak “visi”. Vidljiv je i microUSB s donje strane. Trebao bi raditi na Android 4.3 operativnom sustavu, ne vjerujemo kako će imati Android peticu.

Konkretne podatke o Nexus 7 II tabletu ćemo vjerojatno saznati na posebnoj Googleovoj konferenciji 24. srpnja. Stay tuned…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.