Nexus 7 II će se prodati u najmanje 8 milijuna primjeraka u 2013

Fotografija članka: Nexus 7 II će se prodati u najmanje 8 milijuna primjeraka u 2013

Tajvanski proizvođač Asus već je izračunao koliko bi se Nexus 7 II tableta druge generacije moglo prodavati na globalnom tržištu. Za ovu godinu su procijenili kako će ih prodati barem 8 milijuna.

Oglas

Ipak, neki analitičari upozoravaju kako su to vrlo optimističke brojke i kako će se ostvariti u idealnim uvjetima. To znači da bi isporuka trebala biti brza, a distribucija istovremeno po cijelom svijetu. U Asusu tvrde kako logistički mogu sa svojim partnerima odraditi ovaj posao, preostaje jedino promocija i reklama, a čega neće nedostajati.

Drugi problem na koji bi mogao naići novi Nexus 7 II je velika konkurencija koja se upravo priprema za jesen. Velik broj proizvođača tableta upravo je jesen i predblagdansko vrijeme namijenilo za predstavljanje novih modela, tako da će mnogi faktori utjecati na prodaju. Jedan od najvažnijih i nama omiljen u Hrvatskoj je i – cijena.

Kao i originalni tablet, i Nexus 7 II je razvijen u suradnji Assa i Googlea, a na tržištu bi se prema najnovijim informacijama trebao pojaviti već krajem ovog mjeseca ili početkom kolovoza. To je punih pet mjeseci za prodaju, možda se i ostvari Asusova prognoza o prodanih 8 milijuna primjeraka širom svijeta.

Novi bi tablet trebao imati 7 inčni ekran Full HD rezolucije od 1920×1200 točaka (omjer 16:10), a trebao bi raditi na Qualcommovom Snapdragon 600 procesoru, koji je osjetno slabiji od 800-tke, ali priča oko Nexusa uvijek je i priča oko cijene, tako da bi ovo mogla biti dobitna kombinacija. Naravno, od Nvidijine Tegra 4 platforme ovoga puta ništa.

Dodajmo kako će Nexus 7 II imati dvije kamere – prednju od 1,2MP i stražnju od 5MP. Očekuje se kako će cijena biti slična prvom modelu, odnosno 199$ za osnovni model s WiFi vezom, a 249$ za model s više prostora za pohranu podataka.

I na kraju jedna pitalica – znate li u koliko je milijuna primjeraka prodan originalni Nexus 7? Reći ćemo vam – u više od 6 milijuna, najviše zahvaljujući odličnom odnosu cijene i hardverske konfiguracije. Dvojka je bolja i dobit ćete je za isti novac, ali za godinu je dana konkurencija opasno narasla, tako da je taj odnos sada potpuno drugačiji. Koliko će se dobro prodavati Nexus 7 II, ovisi naravno i o vama koji čitate ove retke… :)

Nexus 7 II 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.