Nexus 7 – Googleov 4-jezgreni tablet overclockan na 2 GHz i tada tuče konkurenciju?

Fotografija članka: Nexus 7 – Googleov 4-jezgreni tablet overclockan na 2 GHz i tada tuče konkurenciju?

Bilo je samo pitanje vremena kada će se netko dosjetiti i “overclockati” neki tablet uređaj. Na procesorima za računala to je normalno, zašto to ne bi radili i na tabletima?

Oglas

Ekipe koje se bolje razumiju u hardver nerijetko pokušavaju “istisnuti” iz procesora sve što se može kako bi radio što brže. Možda o tome niste imali pojma, ali na stolnim računalima to je otišlo toliko daleko da praktički iz BIOS-a možete u postavkama podignuti radni takt procesora. No, to nisu tvornički definirane postavke, tako da postoji vjerojatnost da će vam se računalo “smrznuti” ili da neće raditi stabilno.

S obzirom da na sličan način i procesori u tabletima funkcioniraju slično kao oni u računalima, nismo se iznenadili kada smo pronašli informaciju kako je netko “nabrijao” i jedan tablet. Podsjetimo se kako Google Nexus 7 radi na Tegra 3 procesoru s 4 jezgre i na radnom taktu od 1,3 GHz. Ekipa iz XDA Developersa natjerala ga je da radi na gotovo 60% većem radnom taktu!

Ovako nabrijan Nexus 7 osvaja 8.000 bodova na Quadrant testu, što je daleko bolje od konkurencije, što možete vidjeti i sami. Ipak, nemojte ovo isprobavati kod kuće, ovo je samo mala demonstracija :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.