Nexus 7 – imate ga i radi vam sporo? Nema problema, Android 4.3 rješava problem!

Fotografija članka: Nexus 7 – imate ga i radi vam sporo? Nema problema, Android 4.3 rješava problem!

Iako će se ovih dana pojaviti druga generacija Googleovog Nexus 7 tableta, mnogi su si priuštili originalni Nexus 7 model. No, s vremenom je počeo usporavati s radom. Otkriveno je i zašto, kao i “lijek”.

Oglas

Podsjetimo se, originalni Nexus 7 tablet se pojavio još polovicom prošle 2012. godine po popularnoj cijeni od 199$. No, Nexus 7 je i jedan od rijetkih tableta koji je počeo pokazivati znakove “starenja”. Korisnici su se žalili kako s vremenom tablet počinje sporije raditi do te mjere da je njegova sporost nepodnošljiva.

Problem postoji, ali i rješenje. Problem je hardverski, a odnosi se na takozvani TRIM. Radi se o internoj memoriji koja je predstavljena nešto kasnije od SSD diskova, a u prvom se redu koristi u mobilnim uređajima, smartphoneima i tabletima, a koja je osjetno brža od klasičnih diskova.

Čini se da upravo TRIM memorija izvor problema. No, čini se kako se s vremenom nakupi “krš” koji tada i usporava kompletan rad tableta. Novi Android 4.3 Jelly Bean operativni sustav rješava problem na originalnom Nexus 7 tabletu.

Sve što trebate je pričekati izlazak novog Androida 4.3 koji bolje “hendla” taj problem i vaš bi tablet trebao ponovo raditi brzo kao i kada ste ga kupili. Je li to zaista tako, saznat ćemo uskoro…

Nexus 7

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.