Nexus 7 2 – Asus polaže puno nade u prodaju druge generacije tableta

Fotografija članka: Nexus 7 2 – Asus polaže puno nade u prodaju druge generacije tableta

Na eventu koji bi se trebao održati danas Google bi trebao otkriti i konkretne detalje svog novog tableta, Nexus 7 2. generacije. I Google i Asus kao proizvođač očekuju odličnu prodaju.

Oglas

Asus je prilično jak igrač na tržištu tableta, no kompanija je u posljednjih godinu dana osjetila kako njihov dio tržišnog kolača polako ali sigurno “grickaju” novi/stari proizvođači tableta, kao što su HP, Samsung, Acer i Lenovo. I Google i Asus se nadaju kako će pojavljivanje novog tableta Nexus 7 2. generacije preokrenuti prodajne tržišne brojke u njihovu korist.

podsjetimo se, prvi je bio vrlo zanimljiv tablet, imali smo ga prilike i u našoj redakciji. U Asusu se nadaju kako će prodaja Nexus 7 2. generacije biti još bolja. Istina, i njihov se Asus MeMo Pad prodaje prilično dobro. Istina, radi se o srednjoj klasi tableta, u svojoj ponudi nemaju onu visoku klasu kojom bi konkurirali Samsungu.

Inače, Asus je u prvoj polovici 2013. godine isporučio oko 5,7 milijuna tableta, a očekuju kako će do kraja 2013. godine (od srpnja do prosinca) isporučiti još 6,3 milijuna primjeraka, dakle ukupno oko 12 milijuna. Ove brojke ne uključuju model Nexus 7 2, jer samo od njega očekuju prodaju veću od 8 milijuna.

Očekujemo kako će se tijekom dana pojaviti podaci za novi Nexus 7 2. generacije, a do tada evo kako bi trebala izgledati njegova hardverska konfiguracija. Više o Googleovim tabletima potražite .

Model

Google Nexus 7-2 (Codename: Asus K009)

Display

7.0-inch Full HD display

OS

Android v4.3 Jelly Bean OS (yet to be released)

Processor

Qualcomm Snapdragon 600 quad-core processor

RAM

2GB

Storage capacity

32GB

Camera

Main: 5.0-megapixel camera

Front: 1.2-megapixel camera

Battery

4,000 mAh

Add-ons

Wi-Fi, Bluetooth, NFC and 4G-LTE connectivity, wireless charging

.
Nexus 7 2. generacije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.