Nexus 10 2013 će proizvoditi Asus, u prodaji do kraja ove godine?

Fotografija članka: Nexus 10 2013 će proizvoditi Asus, u prodaji do kraja ove godine?

Kao što smo i očekivali, novi Googleov veliki tablet će proizvoditi Asus, kao i originalni model. Novi Nexus 10 2013 u prodaji bi se trebao pojaviti do kraja godine.

Oglas

Iako na premijeri novog Android 4.3 operativnog sustava praktički nije bilo niti govora o novom Nexusu 10, samo se šuškalo po kuloarima, upravo je objavljena službena informacija koja dolazi iz Asusa, a koji je ovih dana vrlo aktivan i koji je potvrdio kako će proizvoditi novi Nexus 10 2013 tablet.

Ova je informacija zanimljiva iz više razloga. Prvi je vezan i uz Samsung koji se spominjao kao mogući proizvođač novog Nexus 10 2013 tableta, situacija je djelovala prilično ozbiljno, no od toga nije ispalo ništa. Drugi je podatak vezan uz Googleov Nexus 4 smartphone – originalni je model proizvodio južnokorejski LG, a novi model će izgleda proizvoditi netko drugi, možda opet Asus. Čini se kako tajvanskoj kompaniji u posljednje vrijeme cvatu ruže, vrlo se efikasno šire i na konkurentska tržišta.

Za sada nije poznata hardverska konfiguracija Nexus 10 2013 tableta, ali se nagađa kako će raditi na Qualcommovom procesoru (vjerojatno Snapdragon 800), imat će ekran visoke rezolucije (2560×1600 točaka), imat će 16GB za pohranu podataka, podržavat će WiFi, a i ostakah konfiguracije bi trebao biti prilično zanimljiv.

Očekujemo jedan primjerak Nexus 10 2013 tableta u našoj redakciji na testu, vidjet ćemo koliko je zaista dobar.

Nexus 10 2013

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.