Netipične metode FBI-a za hvatanje pedofila

Fotografija članka: Netipične metode FBI-a za hvatanje pedofila

FBI je nedavno pokrenuo veliku akciju hvatanja pedofila na deep webu

Oglas

Nakon što je akcija uspješno provedena te je završila uhićenjima i dizanjem optužnica, procurile su i informacije policijske akcije. Zanimljiva priča dolazi iz SAD-a, iz FBI-a.

FBI je koristio u najblažu ruku netipične metode. Kako bi uhvatio pedofile, FBI je objavio slike maloljetne djece kojom je htio privući počinitelje. Postupak je bio sljedeći. FBI je prvo steknuo kontrolu nad stranicom za koju je imao pouzdane informacije da objavljuje zabranjeni sadržaj. Nakon uspostavljanja kontrole, 13 dana su držali stranicu online na svojim serverima. Tijekom narednih 13 dana, dopušteno je bilo posjetiteljima gledati i skidati sadržaj koji je sadržavao zapise djece. Zvuči kao priča iz filmova.

U datoteke su stavljeni posebni malware programi koji su bilježili lokacije korisnika, a FBI je ujedno pamtio i IP adrese s kojih se skidao sadržaj. Zabilježeno je preko 1300 raznih ulaza u naredno vrijeme, a stranica koju je FBI zaposjeo je imala i skoro 210 000 registriranih korisnika.

U SAD-u je tako uhićeno 137 osoba, dok je zabilježen na stranici i velik broj osoba iz Danske, Njemačke, Čilea, Portugala i Grčke. Pretpostavlja se da je akcija sprovedena u suradnji s EUROPOL-om koji bi trebao provesti dodatne istražne radnje u Europi.

Odvjetnici obrane se zalažu za to da je riječ o dokazima pribavljenima na protuzakonit način koji se trebaju odbaciti, no FBI je rekao da je poduzeo unaprijed sve mjere kako bi isti bili prihaćeni na sudu. Zato se navedenoga ne treba bojati.

Zaključno, riječ je o jednom neuobičajenom potezu FBI-a. Sami su izjavili da su imali priliku koju nisu smjeli propustiti i koja je urodila značajnim plodom. Prema njihovim riječima, da mogu sve ponoviti, uradili bi isto.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.