Netflix HDR i Dolby Vision stižu na pametne telefone

Fotografija članka: Netflix HDR i Dolby Vision stižu na pametne telefone

Netflix značajke za mobilni HDR i Dolby Vision stižu u verziji aplikacije 5.0 na podržane uređaje.

Oglas

Ove godine imamo dva uređaja sa HDR ekranom na tržištu, i  dvojac. Ipak, dva mjeseca nakon lansiranja ovih uređaja još uvijek nemamo HDR sadržaja.

HDR ili High Dynamic Range odnosno široki dinamički raspon u principu za korisnika znači bolji kontrast, svjetlinu i veću paletu boja. Nastao je na iprincipu da ljudske oči mogu raspoznati veći raspon između najsvjetlije bijele i najtamnije crne nego što to mogu prikazati tradicionalni ekrani, pa je HDR-u za cilj to poboljšati.

će u verziji aplikacije 5.0 za Android donijeti HDR i Dolby Vision značajke za kompatibilne uređaje. Prema bilješkama uz nadogradnju jedini podržani uređaj je LG G6. U ovom trenutku nema podrške za Galaxy S8. Uređaji koji također mogu reproducirati HDR sadržaj su  i iz 2016., ali ni njih nema na popisu kompatibilnih uređaja sa Netflixovim novim značajkama.

Za sada, niti G6 niti S8 nemaju dostupan nikakav službeni HDR sadržaj. Nadajmo se da će Netflix proširiti ponudu na sve pametne telefone sa HDR ekranom. To bi bio prvi HDR sadržaj za mobilne uređaje i napokon bi se maksimalno iskoristio potencijal HDR ekrana 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.