NetAkademija: trebamo li se zabrinuti jer je ICT edukacija hrvatskim tvrtkama na posljednjem mjestu?

Fotografija članka: NetAkademija: trebamo li se zabrinuti jer je ICT edukacija hrvatskim tvrtkama na posljednjem mjestu?

Prema podacima NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, za napredna informatička znanja najzainteresiraniji su su studenti koji si sami financiraju edukaciju.

Od osnutka ove ustanove do danas tečajeve je upisalo i završilo preko dvije tisuće polaznika. Najviše ih upisuju studenti 45% zatim pojedinci za osobne potrebe 33% dok polaznici koje šalju tvrtke čine manjinu, tek 22% od ukupnog broja polaznika.

Najveći interes kod polaznika je za programe obrazovanja u području mrežnih tehnologija, po kojima je NetAkademija i najpoznatija.

Ciscov program CCNA (Cisco Certified Network Associate) upisalo je 80% polaznika, program CCNP (Cisco Certified Network Professional) 15% polaznika a 5% otpada na ostale tečajeve. Najbrojniji su polaznici u dobnoj skupini iznad 25 godina njih 55% a 8% polaznika čine žene.

Unatoč činjenici da u Hrvatskoj nedostaje informatičkih stručnjaka tvrtke još uvijek okljevaju usavršavati svoje zaposlenike za napredna specijalistička znanja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.